Kapadokya bölgesinin el sanatları merkezi olan Nevşehir’in Avanos ilçesinin isminin piyasaya yeni sürülen tüy dökücü bir spreye verilmesi vatandaşların tepkisine neden oldu. Avanos Belediyesi, tüy dökücü kremi ilçenin adıyla piyasaya süren firma hakkında suç duyurusunda bulundu. 

Nevşehir’in çanakçılığı ile ünlü ilçesi Avanos’un isminin geçtiğimiz günlerde piyasaya sürülen tüy dökücü spreye verilmesi ve aynı firmanın ‘Avanos’ markasıyla çeşitli bakım ürünleri satması ilçe halkının tepkisini çekti. Avanoslu vatandaşlar çanakçılığıyla ve peribacalarıyla ünlü ilçelerinin adının tüy dökücü sprey markası olarak sunulmasından rahatsızlık duyduklarını ifade etti.

Avanos’ta yaşayan Fotoğrafçı Metin Yıldırım, geçtiğimiz haftalarda bir tesadüf eseri internette ilçelerinin adının verildiği tüy dökücü sprey satıldığını gördüğünü ve bu durumdan duyduğu rahatsızlığı ilgili firmaya elektronik posta yoluyla ilettiğini söyledi. Yıldırım: “İlçemizin isminin bu şekilde anılmasından son derece rahatsız oldum. Avanos denilince Türkiye’de herkesin aklına çanak gelir, peribacaları gelir, Kızılırmak gelir ama böyle bir sprey gelmez” dedi.

İlçede esnaflık yapan Mehtap Kurtçu ise “Böyle bir ürüne Avanos isminin verilmesine karşıyım. Bu durumun düzeltilmesi için her türlü tepkiyi esnaflar olarak vereceğiz” dedi.

Turizmci Okan Savaş Çömlekçi de, ”İlçemiz Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri. Her yıl buraya 2 milyon’u aşkın turist geliyor. Bence bu durum ilçemizin marka değerine zarar veriyor” şeklinde konuştu.

Avanos Belediye Başkanı İsmet İnce ise; ilçelerinin adının kullanılarak piyasaya sürülen tüy dökücü spreyin vatandaşların tepkisini çektiğini ve ilgili firma hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

Editör: TE Bilişim