Niğde Belediye tarafından altyapısının tamamlandığı, Bor yoluna paralel 30 metrelik yol bu yıl içinde açılacak.

01Dahafazlafoto

Niğde'de 100. Yıl Bulvarı Açılışa Hazırlanıyor Niğde'de 100. Yıl Bulvarı Açılışa Hazırlanıyor

Niğde Belediyesi, alt yapısını tamamladığı şehir içi ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla başlattığı projelerden biri olan Bor Yoluna paralel 30 metrelik yolu 2024 yılı içinde tamamlayarak hizmete açmayı planlıyor. Çevre yolu ile Mezarlık arka yolunu birbirine bağlayacak olan bu yol, toplamda 3.5 kilometre uzunluğunda olacak ve pek çok bağlantı yolunu içerecek.


Proje kapsamında, yolun genişliği ve tamamlanan modern altyapısı sayesinde trafik akışının daha hızlı ve güvenli hale gelmesi hedefleniyor. Bor yoluna paralel olarak yapılan bu yeni yol, özellikle Çevre yolu ile Mezarlık arka yolunu birbirine bağlayarak şehir içindeki trafik yükünü önemli ölçüde hafifletecek. 

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, "Niğde'nin ulaşım altyapısını güçlendirmek için büyük bir adım daha attık. Alt yapısını tamamladığımız bu yeni yolumuz üst yapısı ile birlikte önümüzde ki uzun yıllar Niğde’nin ulaşım ağını önemli ölçüde iyileştirecek. Yolun genişliği ve modern yapısı kaliteli bir hizmet olmasının önceliğidir. Yolun alt yapısında kullandığımız malzemeler ve mühendislik teknikleri, uzun ömürlü ve dayanıklı bir yol oluşturmak için titizlikle seçildi. Ayrıca, yolun çevresine yerleştirilen modern aydınlatma sistemleri ve trafik işaretleri, sürücülerin güvenliğini en üst seviyede tutacak. Tüm ekip arkadaşlarımızla birlikte yoğun bir çalışma ile 2024 yılı sona ermeden bu yolu halkımızın kullanımına sunmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı. 

Editör: Selim GÖKEL