Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi tarafından, Cumhuriyetin 95. Kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında “Atatürk ve Milli Egemenlik” konulu konferans gerçekleştirildi.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe; Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Doç. Dr. Hamdi Doğan konferans konuşmacısı olarak katıldı.

Konuşmasında, Atatürk ve Milli Egemenlik konusunun Cumhuriyet idaresine en uygun düşen başlıklardan biri olduğunu ifade eden Doç. Dr. Hamdi Doğan “Gazi Mustafa Kemal Atatürk denildiğinde millet hakimiyeti fikrine kendisini adamış bir lider akla gelmektedir. Milli egemenlik veya millet hakimiyeti denilince çok basit bir ifadeyle milletin kendi kendini idare etmesi ve kendine hükümet edecek heyeti seçmesi manası gelir” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin bir ‘Milli Devlet’ olduğunu kaydeden Doç. Dr. Hamdi Doğan, “Çünkü, sınırları milli sınırlardır. Bu sınırlar Misak-ı Milli ile tespit edilmiştir. Milli Devletin vazgeçilmez ve birbirini bütünleyen iki ana ilkesi de antiemperyalizm ve tam bağımsızlıktır. Tam bağımsızlıktan ana amaç; siyasal, ekonomik, toplumsal ve kültürel bağımsızlıktır” ifadelerini kullandı.

Milli egemenliğin tarihsel süreci hakkındaki tarihi olaylardan bahseden Doç. Dr. Doğan; Kurtuluş Savaşı süreci hakkındaki bilgilerini de katılımcılarla paylaştı.

Beğeni toplayan etkinlik sonunda, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Topçu tarafından Doç. Dr. Hamdi Doğan’a üniversitemiz anı tabağı takdim edildi.
 
 
Editör: TE Bilişim