Bağevi faciasından kurtulanlar, hayatlarını kaybeden arkadaşlarıyla geçirdikleri son geceyi Hamle Gazetesine  anlattı.

 

“Belki biz de bugün hayatta olmayabilirdik”

Kurban Bayramının üçüncü günü 3 kişinin ölümüne neden olan ve Niğde’yi yasa boğan Bağevi faciasının ayrıntıları yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

Aynı bağ evinde gece geç saatlere kadar eğlendikleri arkadaşlarının, sabah ölüm haberlerini alan diğer arkadaşları, son geceyi anlattı.

Tesadüf eseri faciadan kurtulanların anlattıkları, o gece bilançonun daha da yüksek olabileceğini işaret ediyor.

Bağ evinden erken ayrılarak hayatta kalanlar, “Bugün biz de yaşamıyor olabilirdik” dediler.

Hayatlarını kaybeden arkadaşlarının mezarını ziyaret edip dua eden gençler, olayın yaşandığı bağ evine de gitti. 

Faciadan kurtulan gençlerin anlattıklarına gore, 9 arkadaş, askere gidecek bir arkadaşları için toplandıkları bağ evinde geç saatlere kadar eğlendi.

Alkol almadan sadece kola ve çerezle eğlenen arkadaşlardan 5’i bağevinden ayrıldı.

Kalan 4 arkadaştan üçü, bilinmeyen bir nedenle çıkan yangında dumandan zehirlenerek hayatını kaybederken, 1 kişi faciadan yaralı olarak kurtuldu.

 

Niğde’de kurban bayramının üçüncü günü sabah saat:06.00 sıralarında Kayaardı Paşa bağları mevkiinde 3 kişinin ölümü ve bir kişinin yaralanması ile sonuçlanan yangın olayının yankıları aradan 3 gün geçmesine rağmen devam ediyor.

Kamuoyunda birçok bilgi kirliliğine yol açan olayın ardından gece saat:03.00 sıralarında evden ayrılan gençlerin arkadaşları suskunluklarını gazetemize bozdular.

Olay gününü anlatan gençler, arkadaşlarının Derbent kabristanlığındaki mezarları başında bir kez daha dua ettikten sonra olayın gerçekleştiği eve giderek burada da dualarını yinelediler.

İçlerini döken gençler; “Kamuoyunda söylendiği gibi o gece içki içilmedi. Ortada mangal yoktu. Kaldı ki, çoğumuz sigara dahi kullanmayız. Belki biz de bugün hayatta olmayabilirdik. Ama kader işte! Birimizi annesi aradı, eve geçti. Birimiz sabah Kayseri’ye kardeşini gönderecekti; o yüzden ayrıldı. Bir diğerimiz sabah dükkânını açacaktı yine ayrıldı” dediler.

“İnanın olay nasıl oldu, hala şokundayız” diyen gençler; “Fidan gibi kardeşlerimiz gitti. Tek isteğimiz artık onlara yorum yapılmasın. İçki içilmedi; hatta çoğu asitli diye kolayı bile içmedi. Artık yapılması gereken yorumlar değil, kardeşlerimize birer Fatiha okumak” şeklinde konuştular.

Gazeteniz Hamle’ye içlerini döken gençlerin yorumları şöyle:

KÜRŞAT ÇOLAK

“Kamuoyunda mangaldır, ilaçtır, ottur, içkidir söylentileri dolaşıyor. İnanın, bunların hiçbir alakası yok. Mangal dahi yakmadık, et bile yenmedi. Misafirlerimiz vardı, askere gidecek arkadaşımız vardı. Son kez birlikte olalım diye hep birlikte toplandık.

Oturduk, konuştuk, güldük, eğlendik… Gece saat 03.00 gibi biz arkadaşlarla ayrıldık. Ondan sonra ne oldu, ne bitti, hiçbir fikrimiz yok. Yalnız sizden ricamız; bu yangın nasıl çıktı, nasıl oldu, bir an önce aydınlatılması. Bunun haricinde ev incelenirse hiçbir içki veya başka bir şeye rastlanmayacağı ortada.”

OĞUZHAN AYDUDU

“Vallahi hep beraber toplandık, eğlendik, çerezimizi yedik, kolamızı içtik. Hatta asitli diye kola içmeyenler bile oldu. Saat:03.30 sıralarında biz ayrıldık. Daha sonra sabah acı haberlerini aldık.

Ben sabah dükkânımızı açmak için ayrıldım. İnsanlar bir çok yorum yapıyor. Kesinlikle içki ve benzeri şeyler yoktu. Hatta rahmetli Burak kardeşim bana kısa bir süre önce sigarayı bile bıraktırmıştı. Allah hepsinin mekânını cennet yapsın.”

UĞUR ERYİĞİT:

“İlk önce 3 kardeşimize Allah’tan rahmet diliyorum. Mekânları cennet olsun. Olay arkadaşların dediği gibi akşam bağ evinde toplandık. Ama ne içki, ne de benzeri herhangi bir şey olmadı. İncelenirse zaten görülür.

Çoğu zaten asitli diye kolayı bile içmedi. Çoğumuz çocukluktan bu yana arkadaşız. Herkes mangal yakmışlar falan diyorlar. Alakası yok. Maksat hep beraber olmak, sohbet etmekti, tek amacımız.

Ben ilk ayrılanlardanım. En az ben durdum. Bir saat falan kaldım, annem aradı. Sabah köye gideceğimizi söyledi ve ayrıldım. Sonradan da acı haberi duyduk. Hatta sözleşmiştik; bugün hep beraber Kayseri’ye Fenerbahçe maçına gidecektik. Allah mekânlarını cennet etsin. Çok üzgünüz.”

 

Editör: TE Bilişim