Niğde merkeze bağlı Dündarlı Kasabasında ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı çıkan yangında, 10 dönümlük Ormanlık alan kül oldu. Yangın vatandaşların yardımıyla söndürüldü.

Niğde’nin Dündarlı Kasabasında yaylaların bulunduğu mevkide henüz bilinmeyen nedenlerle orman yangını çıktı. Köylülerin ve Yahyalı’dan gelen itfaiyenin de yardımlarıyla büyümeden yangın söndürüldü.  10 dekar alan adeta küle dönerken Dündarlı belediyesine ait itfaiye olmasına rağmen arızasından dolayı yangına müdahale edemedi. Köy halkı yetkililerden belediye bir itfaiye alınması talebinde bulundu.

Yangından bir gün sonra Dündarlı kasabına giden Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Ak Parti Milletvekilleri Yavuz Ergun ve Selim Gültekin Dündarlı halkına yangında gösterdikleri dayanışmadan dolayı teşekkür ettiler. Vali Şimşek ve milletvekilleri kasaba meydanında vatandaşların istek talep ve sorunlarını dinledikten sonra yangın yerinde incelemelerde bulundular. Vali Şimşek yanan yere en kısa zamanda fidanların dikilerek yeşertileceğini ifade etti.

Editör: TE Bilişim