Bor İlçesi Çukurkuyu Kasabasında son iki aydır yaşanan saman yangınları devam ediyor.  Yaklaşık üç haftadır yangınlar durulmuştu ancak geçtiğimiz gün birer  gece aralıkla iki vatandaşın daha saman balyaları yakıldı.


Geçtiğimiz günlerde sitemizde de yayınlanmıştı. (burada tıklayın) Çukurkuyu kasabasında son iki aydır yaklaşık biri düğün sırasında havai fişekten kaynaklı 12 saman yangını meydana geldi. Kimliği belirsiz kişiler evlerin ve ahırların etrafında bulunan saman balyalarını gece yakıyordu.

Çukurkuyu’da meydana gelen bu saman yangınlarında bir çok kişi zarara uğramış, samanların yanında köpek ve kümes  hayvanları da telef olmuştu. Kasaba da saman sahipleri gece geç saatlere kadar uyumadan saman nöbeti tutuyordu. Bu yangınlar ulusal basına da yansımıştı. 

SAMAN YANGINLARI DEVAM EDİYOR

Peş peşe meydana gelen saman yangınlarının ardından Bor Kaymakamlığı  ve Jandarma İlçe Komutanlığı yaşanan olay karşısında büyük tedbirler almıştı.

Kasaba da adeta sıkı yönetim ilan edilmiş, Belediye daha önceden var olan mobese kameralarına yenileri eklendi. Görüntülenemeyen alanlara tekrar kamera  görüntülendiği alanları genişletmiş. Gece 10’dan sonra motosiklet sürülmesi yasaklanmış, kasabaya giriş ve çıkışlar kontrol ediliyordu.

FAİLLERİN BULUNMASI İÇİN 50 BİN TL ÖDÜL

Bor İlçe Jandarma Komutanlığı kasabada büyük tedbirler almış. Gece ve gündüz kasaba da adeta izinsiz kuş uçmuyordu.  Çukurkuyu Belediyesi saman yangınları ile ilgili bilgisi olanları, samanları yakanları ihbar eden veya yakalanmasını delilleri ile  sağlayanlara 50 bin TL. ödül koydu. Bütün bu tedbirlere rağmen saman yangınlarını çıkaranlar, henüz bulunamadı.

Edindiğimiz son bilgiye göre ; Yaklaşık 15 gün hiç yangın çıkmaz iken,  geçtiğimiz hafta Bahçelievler Mahallesinde aynı cadde üzerinde gece 02:30 sıralarında birer gece aralıkla iki ayrı yerde saman balyaları daha  yandı. Çukurkuyu Belediyesi itfaiyelerinin müdahalesi ile yangın hemen söndürüldü. Saman yangınının çıktığı evde üstelik güvenlik kamerası bulunuyordu. Kimliği belirsiz kişiler yangın çıkarmadan önce güvenlik kamerasının kablolarını keserek kullanılamaz hale getirdikleri ve sonrada saman balyalarını yaktıkları  öğrenildi.

Çukurkuyu halkının gündemi saman yangınları, 8 Ağustos’da başlayan toplam 12 saman balyasının yanması olayında kasabalının en çok merak ettiği yangınları çıkaranların kimlikleri. Çukurkuyu’da meydana gelen esrarengiz saman yangınlarının faillerinin bulunması  için Bor Kaymakamlığı, Jandarma Bölük Komutanlığı  ve Çukurkuyu Belediyesi büyük çaba sarf ediyor. 

Yetkililer, Kasaba da esrarengiz saman yangınlarının faillerinin bulunması için çok farklı tedbirler alındığını, olayın çok yönlü soruşturulduğunu, Çukurkuyuluların güvenlik kuvvetlerine yardımcı olması istenirken,  er yada geç yangınları çıkartanların bulunup adalete teslim edileceğini belirttiler.

Diğer yandan, yapılan bazı haberlerde geçen 28 yangın ibaresinin yanlış olduğu anlatılan konularda abartmalar yapıldığı 8 Ağustos'da çıkan ilk yangından itibaren iki ayda düğün sırasında havai fişek kaynaklı yangın ile birlikte 12 saman yangını çıktığı da gerek bazı kasabalalılar gerekse yetkililer tarafından belirtildi. 

 

Editör: TE Bilişim