Otomobil Federasyonunun düzenlediği Uluslararası Trans Anatolia Ralli yarışlarının üç günlük programı Niğde’de yapılıyor.
 
4x4 araçlarla ve Enduro motorlar ile bir çok ülkeden sporcuların katılımıyla koşulan Anatolia Rallisinin 5. ve 6. etapları doğa harikası güzellikleriyle ünlü Çamardı ilçesinde yapıldı.
 
Hollanda, Belçika, İngiltere, Almanya, Arjantin ve Türkiye’den Enduru Motosiklet, 4x4 araçla 100’e yakın yarışmacı Niğde’nin Çamardı ilçesinde mola verdi.
 
Rallinin Gümüşler-Üçkapılı etabından sonra Emli Vadisi’nde mola veren yarışmacıları Çamardı Kaymakamı Mehmet Fevzi Dönmez kamp yerinde ziyaret etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Erdoğan ve Şube Müdürü Musa Dalkılıç’ın da hazır bulunduğu ziyarette yarışmacılar Çamardı’nın doğal güzelliklerine hayran olduklarını belirttiler.
 
Çamardı’nın tarihi ve doğal güzellikleri ile özellikle doğa sporlarına uygun olduğunu vurgulayan Kaymakam Dönmez, “Çamardı’nın uluslar arası Anatolia Ralli Yarışması programına alınmasından dolayı mutluyuz. Her türlü doğa ve araç sporları için Çamardı’nda yarışmacılara destek vermeye devam ediyoruz. Ulusal ve millî yarışmaların doğal güzellikleriyle ünlü ilçemizde yapılması için her türlü imkanları seferber edeceğimizi belirtmek istiyorum” diye konuştu.
 
Dün koşulan 6. etap Çukurbağ kamp alanından hareket edilerek Çamardı, Burç, Çardaçık, Üskül (Yeniköy), İmrahor, Başmakçı, Eminlik, Hüsniye, Ovacık, Adana-Niğde yolundan Ulukışla’ya geçilerek Aktoprak’tan ilimiz sınırlarını terk ederek Mersin Çamlıyayla güzergâhında devam edecek yarış rallinin start verildiği Antalya’da son bulacak.


Editör: TE Bilişim