Her geçen gün araç sayısı artan ve trafik çilesi çekilmez hale gelen Niğde’de yayalar kullanım alanlarının işgal edildiğini belirterek yaya önceliğinin unutulduğunu dile getirdiler.

TÜİK verilerine göre araç sayısı her ay artış gösteren Niğde’de trafik sorunları da çığ gibi büyümeye devam ediyor. Artan trafik yoğunluğunun yanı sıra kendi haklarının da hiçe sayıldığını ifade eden yayalar, Niğde’de “Önce Yaya”, “Yayalar Kırmızı Çizgimiz” mottosunun unutulduğunu dile getiriyorlar. 

YAYA HAKLARI HİÇE SAYILIYOR
Özellikle okulların açılması ile birlikte okul çevrelerinde yaşanan trafik yoğunluğunda araçların geçiş üstünlüğü gösterdiğini ve yaya haklarını hiçe saydığın söyleyen vatandaşlar, “Niğde’de her geçen gün araç sayısı artıyor. Araç sayısındaki bu artışa karşı en büyük sorunların başında tabi ki trafik sorunları geliyor. Araç varlığındaki artışa bağlı olarak trafik çilesi de büyüyor. 
Özellikle şehir içinde yapılan hatalı parklar ve kural ihlalleri trafiği durma noktasına getiriyor. Bazı araç kullanıcılarının kural tanımaz tavırları da trafiği olumsuz etkiliyor. Yaya geçitleri olarak bilinen noktalarda birçok araç sürüşücü kuralları hiçe sayarak geçiş üstünlüğü sağlıyor. Yaya geçitleri bulunan noktalarda sık sık denetimler yapılsa da bazı kural tanımazlar alınan önlem ve tedbirleri görmezden geliyor” dediler. 

ÖNCE YAYA KURALI TANINMIYOR
Vatandaşlar İç İşleri Bakanlığı tarafından başlatılan “Önce Yaya” ve “Yayalar Kırmızı Çizgimiz” uygulamalarının Niğde’de hiçe sayıldığını belirterek, “Niğde’de bazı sürücüler yayaların kırmızı çizgi olduğunu unutarak bırakın yol vermeyi bir de yaya geçidini kullanan yayalara kızıyor. Yaya önceliği konusunda sürekli farkındalık çalışmalarının yapıldığını görüyoruz. Ancak cezaların yetersiz olması ve caydırıcı olmaması kural tanımazlığa davetiye çıkarıyor. 
Denetimlerin yanı sıra yaya önceliğini ihlal eden sürücülere cezai işlemlerin uygulanması gerekiyor. Bizlerin can güvenliğini tehlikeye sokarken, çoğu zaman kazaları da beraberinde getiriyorlar. Vatandaşlarımızın da yaya önceliği konusunda bilinçli olması ve yaya geçidi noktalarını kullanması trafikte akışın güvenli bir şekilde sağlanmasına yardımcı olacaktır” ifadelerini kullandılar.

Otomobil Fuarına Niğdelilerin İlgisi Çok Oldu Otomobil Fuarına Niğdelilerin İlgisi Çok Oldu

Editör: Selim GÖKEL