Niğde’nin Altunhisar ilçesinde, İçişleri Bakanlığının 'Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir' uygulaması kapsamında şerit boyama etkinliği gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından 2019 yılında “Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın” sloganıyla “Yaya Öncelikli Trafik Yılı” ilan edilmiş ve bu doğrultuda ülke genelinde devletin tüm unsurlarıyla yaya güvenliğine dikkat çekilmiş ve bu uygulamalar 2020 yılında devam ettiği gibi aynı titizlik ve hassasiyetle 2021 yılında da devam ettirilmek üzere bir dizi etkinlikler tertip edildi.

İçişleri Bakanlığı ve Niğde Valiliği "Önce Yaya Uygulaması" konulu talimatları gereğince; Altunhisar’da "Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir" sloganı ile gerçekleştirilen şerit boyama etkinliği ile yayaların güvenliği hususuna bir kez daha dikkat çekildi.

30 Mart 2021 tarihinde; Altunhisar Kaymakamı Doğukan Mızrak’ın koordinasyonunda ve kontrolünde Altunhisar’da ana güzergahlar üzerindeki ışıksız yaya geçitlerinde bulunan beyaz şeritlerden orta kısımdaki şeritler kırmızıya boyanmış olup, "Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir!" sloganı ana temasıyla "Yaya Önceliği" vurgusuna bir kez daha dikkat çekilerek, yaya güvenliğine olan titizlik ve hassasiyetimiz pekiştirildi.

Etkinliğe Altunhisar Kaymakamı Doğukan Mızrak, İlçe Belediye Başkanı Vedat Kirazcı, Emniyet Amiri Bektaş Kaya ve İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Doğan,İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sayar, öğretmen,öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İstiklal İlkokulu önündeki etkinlikte, yaya ve okul geçitleri öncesinde sürücülerin yer ve zemin işaretlemeleriyle birlikte ilçe Emniyet Müdürlüğü Polis ve Trafik Polis ekipleri farklı yaya geçit noktalarında katılımları ile bir kez daha sürücü ve yayalar uyarılarak dikkatlerini daha üst düzeye çıkarmak, bu alanlarda yavaşlamalarını ve yayalara ilk geçiş hakkını vermelerini sağlamak amacıyla Altunhisar’da yaya geçitlerinin ortasındaki çizgi kırmızıya boyandı.

Editör: TE Bilişim