Akkaya Platformu üyeleri Niğde Üniversitesinin kamuoyuna açıklamayan Akkaya Raporu’nu İl Sağlık Müdürü ve Niğde İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürüne verdiler. Konuyla ilgili destek istediler.

Kaynak: Niğdehasret.com


Önce Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Turhan SULHAN’ı ziyaret eden platform üyeleri Niğde’ye yeni atanan müdüre Akkaya Barajı hakkında bilgi verdiler. Daha sonra Akkaya Barajının insan sağlığına nasıl bir sorun yaratabileceğini anlattılar. İl Müdürü yeni atanmış olmasından dolayı konuya hakim olmadığını, inceleyeceğini araştırıp elinden geleni yapacağını belirtti.

Niğde İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nizamettin BİLHAN’ı ziyaret ederek aynı raporun bir nüshasını da o’na takdim ettiler. Konuya kısmen hakim olduğunu ve hukuki bazı eksikliklerden dolayı kendilerinin fazla bir şey yapamadıklarını, ama buna rağmen mevzuatı tekrar tekrar tarayıp bir çalışma yapacağını söyleyen Bilhan, ’’Son olarak baraj gölünden aldıkları numunenin sonucunu Çevre İl Müdürlüğüne ‘gereğinin yapılması’ üst yazısıyla gönderdik ve oradaki verilerin de sıkıntılı olduğunu biliyorum’’ dedi.

Şimdi biz Akkaya Platformu üyeleri olarak Çevre İl Müdürlüğüne soruyoruz. Niğde Üniversitesi Mühendislik Fakültesi hocalarının çalışması olarak Ağustos ayında hazırlanan raporun ve Eylül ayında ise Niğde İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün gönderdiği sonuçlar elinize geçtiğinden bu yana ne gibi bir çalışma yaptınız? Yaptıysanız Akkaya Platformu olarak bizlerin ya da Bor İlçesi halkı olarak kime nasıl bir bilgi aktardınız. Eğer yapmadıysanız nedenini açıklamanız gerekmez mi?

Eğer bu kadar riskli bir konuda halka saygınız varsa ki var olduğunu umuyoruz, açıklama bekliyoruz…

Aslında haber böyle bitecekti…

Ancak 22 Ekim Saat 22.30 sıralarında Bor’da yaşayan ve geçimini çiftçilikle idame eden bir vatandaşımızın telefonu üzerine verdiği adres olan Bor - Niğde çevre yolunun Altunhisar sapağının hemen yanında bulunan köprünün altına gittik. Çektiğimiz resimleri aşağıda yayınlıyoruz. Kamuoyuna ve yetkililerin dikkatine arz…

Bu resimlerdeki köpükler görevlerini tam olarak yapmayan yetkililere ‘Kapak Olsun’ diye yayınlıyoruz…

AKKAYA PLATFORMUNUN GEÇMİŞİ…

Geçtiğimiz Ağustos ayında bir hafta boyunca yoğun bir kokuyla tanışan Bor’da yaşayan insanlar ne oluyor? Nedir bu koku demiş ve kokunun Akkaya Barajı’ndan geldiği anlaşılınca da çevreye duyarlı insanlar ‘Akkaya Platformu’ adı altında bir platform oluşturmuştu.

Platform üyeleri kokunun giderilmesinin peşine düşmüşler, bu çerçevede Bor’da bir toplantı yapmayı planlamışlar ve toplantıya Niğde Milletvekilleri Alparslan Kavaklıoğlu, Ömer Selvi ve Doğan Şafak’ı davet etmişler, sonucunda da mazereti olan Doğan Şafak’ın dışındaki milletvekillerinin katılımıyla Bor’daki sivil Toplum örgütleri, Mahalle Muhtarları ve Belediye Başkanı, Siyasi Parti İlçe Başkanlarıyla bir araya gelmişlerdi.

Toplantıda konuyu yerinde inceleme ve gerekeni acil olarak yapma kararı çıkmış ve Niğde Milletvekilleri kavaklıoğlu ve Selvi’yle birlikte, Bor Belediye Başkanı, Niğde Çevre Müdürü, Üniversite Rektörü, Gazeteciler ve ilgili teknik personel barajı gezip kokunun baraj kaynaklı olduğu tesbit edilmişti.

Konu Niğde basını vasıtasıyla kamuoyuna yansıyınca Niğde Valiliği harekete geçmiş ilgili kuruluşların görüşü alınması için toplantı düzenlenmiş ve sonucu açıklanmamıştı.

Niğde Üniversitesi de bir rapor hazırlatmış ve ilgili kurumlara göndermişti. Dikkat çekici tesbitler içeren raporun sonucu Baraj gölündeki suyun Tarımsal amaçlı kullanılamayacağı yönünde idi.










Editör: TE Bilişim