Bir dizi programa katılmak üzere Niğde'ye gelen TBMM İnternet Komisyonu Sözcüsü, AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. İlhan Yerlikaya, AK Parti Niğde İl Başkanlığını ziyaret etti.

Ak Parti İl Başkanı Ahmet Özmen, Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve  Ömer Selvi ile görüşen Yerlikaya, TBMM İnternet Komisyonu’nun hazırladığı raporlar ve hazinenin durumu hakkında bilgiler verdi.

Daha sonra İl Başkanı Özmen ve Niğde Milletvekilleriyle beraber Gençlik Kollarının toplantısına katılan Yerlikaya şu açıklamalarda bulundu;

Geçmişte sadece IMF'ye 23 milyar dolar borcu olan Türkiye'nin bugün bu borçlarını sıfırladığını söyledi.

Türkiye'nin artık yardım eden, borç veren bir ülke konumuna geldiğini ifade eden Yerlikaya, ''IMF'ye borçlu olan Türkiye, bugün IMF'ye 5 milyar dolar borç veren ülke konumuna ulaştı. Merkez Bankası'nın 2002 yılındaki rezervleri 28 milyar dolardı. Bugün çok şükür Merkez Bankasının döviz rezervleri 120 milyar doları aşmış durumda'' diye konuştu.

AK Parti Hükümeti'nin her alanda olduğu gibi ekonomik alanda da önemli başarılara imza attığını dile getiren Yerlikaya, ülkeyi çok daha güzel günlerin beklediğini bildirdi.

TBMM İnternet Komisyonu'nun hazırladığı ropor hakkında da bilgiler veren Yerlikaya, Komisyon olarak yaklaşık 3 ay öce başladıkları çalışmalar kapsamında 35 toplantı, 14 farklı kurum ziyareti yaptıklarını, 55 kurum ve kuruluş temsilcisiyle de çalıştay düzenlediklerini bildirdi.

Bu çalışmalar sonucunda bin 140 sayfalık bilişim ve internetin riskleri ve avantajlarını içeren bir rapor hazırladıklarını dile getiren Yerlikaya, içerisinde bir takım önerilerin de bulunduğu ''İnternet Raporu''nu TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e sunduklarını kaydetti.

Bilişim ve internet dünyasının geleceğimizi şekillendirecek bir sektör durumunda olduğunu ifade eden Yerlikaya, yakın gelecekte bilişim ve internet sistemindeki bir arızanın, insanlığı yaşanamaz hale getirebileceğini dile getirdi.

Hazırladıkları raporda, siber suçlarla ilgili önerilerin de bulunduğunu anlatan Yerlikaya, şunları kaydetti:

''Yakın gelecekte uluslararası savaşlar, soğuk savaş şeklinde değil siber savaş şeklinde gerçekleşecek. Nitekim Şimdiden bu tür saldırılar yapılmaya başlandı. Bununla ilgili komisyonumuzun hazırladığı rapor, ülkemizin siber savunmasını daha da kuvvetlendirecek tedbirler alınması gerektiğini vurguluyor. Bu saldırılarla özel ve gizli bilgiler tamamen ele geçirilip sistemin çalışması felç ediliyor. Bunlara karşı tıpkı yangın tatbikatı yapılır gibi siber saldırı tatbikatları yapılmaktadır. Aralık ayının son günlerinde siber savunma kurulu oluşturuldu ve ilk toplantısını da gerçekleştirdi.'


Editör: TE Bilişim