Ahiler Kalkınma Ajansı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü ve Türk Hava Yolları Nevşehir Müdürlüğü işbirliğinde Kapadokya Bölgesi’nde faaliyet gösteren turizm sektörü firmaların katılımıyla 15-23 Mayıs 2016 tarihlerinde Seul ve Pekin’e bir çalışma ziyareti gerçekleştirildi.
 
Kapadokya’daki turizmcilerin uluslararası sektör temsilcileriyle buluşması, bölge firmaları için yeni iş olanakları ve pazarlar bulunması ve bölgenin etkin bir şekilde tanıtımını amaçlayan çalışma ziyaretine Aksaray Valisi ve Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şeref ATAKLI başkanlık etti. AHİKA Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra AHİKA Genel Sekreteri Mehmet Fatih YILDIZ, Ajans uzmanları ve turizm sektörü temsilcilerinden oluşan 26 kişilik heyetin katıldığı çalışma ziyareti aynı zamanda Kapadokya Bölgesi’nde azalan Japon Turist sayısı yerine uzak doğudan yeni turist ve turizm potansiyeli oluşturulması amacıyla gerçekleştirildi.
 
Kore Cumhuriyeti’nin başkenti Seul’de başlayan ziyaretin ilk toplantısı Lotte Hotel Seoul Sapphire’de gerçekleştirildi. Öncesinde Ebru ve Çömlek gösterisinin yapıldığı toplantıya Kore’de bulunan Türk Hava Yolları Kore Müdürlüğü temsilcileri, Kore Basını, Kore Büyükelçiliği Temsilcileri ile bölgenin turizm ve medya temsilcileri katıldı. Bölge turizmcileri ile Koreli turizmciler arasında yüz yüze görüşmeler yapılarak yeni iş bağlantıları olanaklarının yakalandığı toplantı, Büyükelçilik adına Birinci Müsteşar Şükriye BAYAR BALCIUS ve Aksaray Valisi Şeref ATAKLI tarafından gerçekleştirilen açılış konulmaları ile devam etti. Ardından AHİKA tarafından hazırlanan Türkiye ve Kapadokya sunumu yapıldı. Program Koreli basın mensupları ile yapılan basın toplantısının ardından sona erdi.
 
Uzakdoğu çalışma ziyareti, 20-22 Mayıs tarihleri arasında Çin Halk Cumhuriyeti’nin Başkenti Pekin’de gerçekleştirilen BITE Pekin Uluslararası Seyahat Fuarı ile devam etti. 2003 yılından beri düzenlenen Fuarda Türkiye standı 108 metrekarelik büyüklüğü ile ülke stantları içerisinde en büyükler arasında yer aldı. Çömlek yapımı ve ebru sanatı ile dikkat çeken stantta Kapadokya’nın aktif tanıtımı yapılarak tanıtım kitapları hediye edildi, bölge turizmcileri tarafından yüz yüze görüşmeler gerçekleştirildi ve 2 Çin televizyon kanalı ile Anadolu Ajansı’na Kapadokya ve Türkiye ile ilgili röportajlar verildi.
 
Çalışma ziyaretinin son etkinliği ise sokak tanıtımı oldu. Pekinde bulunan Jui Long Alışveriş Merkezi’nin önüne kurulan dev ekran, sahne ve 2 çadıra Çin halkının ilgisi büyük oldu. Dev ekranda gün boyu Kapadokya ve Türkiye tanıtım filmlerinin yayınlandığı organizasyonda 3 kez Türk dansları gösterisi yapıldı. Çadırlarda ise, Kapadokya broşürleri dağıtıldı, çömlek ve ebru gösterileri gerçekleştirildi.  Ayrıca Çinlilere Kapadokya’nın yöresel lezzetleri tatma olanağı da sunuldu. Söz konusu organizasyon Ajansımız, THY Nevşehir ve Pekin Müdürlüklerinin koordinasyonuyla gerçekleştirildi. Organizasyona Pekin Büyükelçiliği Müsteşarı Bengü YİĞİTGÜDEN ve Büyükelçilik çalışanları da katılım sağladı.

 
Editör: TE Bilişim