Miladi takvime göre 20 Ağustos 2020 Perşembe günü Hicri takvime göre Muharrem Ayı 1 günü 1442 yılına tekabül ediyor.

Saadet Partisi Niğde İl Gençlik Kolları Başkanı Miraç Baykul, Hicri Yılbaşı kutlama mesajında; Hicret fiili olarak İslamı yaşamak ve yaşatmanın mümkün olmadığı ve imkanın kalmadığı yerden islamı yaşamak ve yaşatmak için islamın yaşana bileceği ve yaşatıla bileceği yere geçmektir. Mekke tam manasıyla bir şirk şehridir. Her şirk küfürdür. Her türlü küfür zulümdür. Hicret küfürden ve şirkten imana, zulümden merhamet ve adalete geçiştir.

    Günümüzde de dünyada küfür ve zulüm zirve yapmış insanlık büyük bir buhran ve bunalım içindedir. Bu durumda biz Müslümanların insanlığı içinde bulundurduğu buhran ve bunalımdan kurtarmak için günümüz Müslümanları olarak  hicretimizi devam ettirmeliyiz.  Hicretin iki boyutu vardır. Birincisi bireysel hicretimiz, ikincisi toplumsal hicretimiz. Bireysel hicretimiz Allahın haramlarınlarından kaçınmak, savaplarını yerine getirmek. 

Sahâbe'den biri sordu: "Yâ Resûlullah! En faziletli hicret hangisidir?”

Cevap şöyle oldu: "Rabbinin kerih gördüğü şeyleri terk etmendir!"

Yani bireysel hicretimiz günahlardan sevaplara geçmektir.

   Toplumsal hicretimiz ise islamın yaşanmasına ve yaşatılmasına imkan sağlamayan yaşadığımız coğrafyayı, ülkemizi ve bilim ve teknoloji sayesinde artık bir köy haline gelen ve tek merkezden yönetilen dünyamızı küfür ve zulüm dünyası olmaktan kurtarıp insanca ve islamca yaşanabilir adil bir dünya haline getire bilmek için bu dünyayı zulüm dünyası haline getiren Avrupa birliği (AB), Amerika (ABD) BİRLEŞMİŞ MİLLETLER VE NATO gibi küfür ve zulüm topluluklarından muhterem Erbakan hocamızın yaptığı gibi İSLAM BİRLİĞNE hicret etmek mecburiyetindeyiz. İslam birliğine hicret edip yaşanabilir yeni ve adil bir dünyaya hicretimizi yapmadığımız müddetçe bireysel hicretimizi tam manasıyla gerçekleştirmemizde mümkin olmayacaktır. Çünki küfür ve zulüm dünyası ve bu dünyayı yürüten kafir ve zalimler bi Müslümanların bireysel hicretlerinede engel olacaklardır.

 Rabbimizden bizi hen bireysel hemde toplumsal hizretimizde sonuca ulaştırmayı nasip etmesi dileğiyle hicri yılbaşımızı kutlyorum.

Delem ve dua ile Allaha emenet olun” dedi.

Editör: TE Bilişim