Niğde Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri, okul servis araçlarına yönelik denetimlerine başladı. Servis araçlarının teknik donanımlarını ve araçlarda bulunması zorunlu ekipmanları kontrol etti.

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı öncesinde, okullarda bir hafta sürecek uyum sürecinin başladığı Niğde’de, Zabıta Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri de servis araçlarına yönelik denetimler gerçekleştiriyor.

 

OKUL SERVİS ARAÇLARI TEK TEK KONTROL EDİLİYOR

Öğrencilerin okullara güvenli bir şekilde ulaşmalarının sağlanması amacıyla gerçekleştirilen denetimlerde, Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler servis araçlarının teknik donanımlarını kontrol ediyor. Araçlarda bulunması gereken ekipmanların olup olmadığına da bakan ekipler, servis sürücülerinin ilgili yönetmelikte yer alan şartları yerine getirip getirmediğini inceliyor.

Servis araçlarının otomatik kapı, emniyet kemerleri, acil durum ekipmanları ve yangın söndürme cihazlarını inceleyen ekipler, sürücülerin ehliyet, ruhsat ve taşımacılık izin belgelerini de titizlikle kontrol ediyor.

 

SÜRÜCÜLERE UYARI

Trafik kurallarının yanı sıra, servis araçlarında olması gereken tüm ekipmanların mutlaka bulundurulması gerektiği konusunda, sürücüleri uyaran ekipler, öğrencilere yeni eğitim öğretim yılında başarı dileğinde bulunuyor.

Niğde’de Yaşlı adam evinde ölü bulundu! Niğde’de Yaşlı adam evinde ölü bulundu!

DENETİMLER DEVAM EDECEK

Niğde Belediye Başkanlığından yapılan açıklamada, öğrencilerin okullarına ve evlerine güvenli bir şekilde seyahat edebilmelerine olanak sağlamak için Zabıta Müdürlüğünün görev ve sorumluluk alanındaki tüm tedbirlerin alındığı ve denetimlerin devam edeceği belirtildi.

Editör: Selim GÖKEL