Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri tarafından, yılbaşı öncesi 81 ilde market, kuru yemişçi ve restoranlara yönelik denetim gerçekleştirildi. Niğde Tarım ve Orman İl Müdürlüğü denetim ekiplerince 2023 yılında 2 bin 979 işletmeye 4 bin 495 denetim gerçekleştirildi.

Yılbaşına sayılı günler kala 5996 sayılı Kanun kapsamında halk sağlığının korunması ve haksız rekabetin önlenmesi amacıyla tüketimin artması beklenen ürünler üzerinde Tarım ve Orman İl müdürlüğü kontrol ekiplerince denetimler gerçekleştirildi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Asım Baş, işletmelerde asgari teknik ve hijyenik koşullar, fiziksel koşullar, ürünlerin izlenebilirliği, nereden geldiği, çalışanların hijyen belgesi, ürün etiket bilgileri olmak üzere Gıda Mevzuatı kapsamında denetimler yapıldığını. Denetim Ekiplerimiz 2023 yılı içerisinde 2 bin 979 işletmeye toplam 4 bin 495 denetim gerçekleştirildi. Ayrıca Gıda Kontrol Ekiplerimiz yılbaşı gecesi de sahada olacak. Son 5 yılda gıda denetimlerimizi yüzde 30 arttırdık” dedi.

Niğde’de Hastanede Randevu alamama sorunu büyüyor Niğde’de Hastanede Randevu alamama sorunu büyüyor

Zaman zaman ifade ediyoruz en büyük denetçi esasında tüketicidir. Tarım ve Orman Bakanlığı olarak denetimleri biz sürekli yapıyoruz. Ancak tüketicimizden gelen talepler de bizim için son derece önemlidir. Tüketiciler satış noktalarında, tüketim noktalarında herhangi bir alışverişte bir sorunla karşılaştığı zaman bu talebi lütfen ALO 174 hattına ya da müdürlüklerimize bildirsinler. İlgili gıda kontrol görevlisi, derhal gidip gerekli yerde denetim yapar gerekiyorsa numune alır" ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş, “Yaklaşan yılbaşı kutlamaları nedeniyle alkollü içkilerin piyasaya arzı ve tüketimi artmaktadır. Bu sebeple İl Tarım Müdürlüğümüz kontrol ekipleri ile tüketici güvenliği ve haksız rekabetin önlenmesi için içki satış ve tüketim yerlerine rutinde yapılan denetimleri sıklaştırıldı. Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ekipleri Niğde genelinde restoran, işletme ve büfelerin denetimi, ayrıca kaçak ve sahte içkiye karşı bandrol kontrolü yapılmaya devam edilmektedir. Olumsuzluk tespiti halinde analiz yapılmak üzere içki numunesi alınıp denetimlerde karşılaşılan olumsuzluklara 5996 sayılı Kanun kapsamında savcılığa suç duyuru, idari para cezası ve diğer idari yaptırımlar uygulanacaktır” dedi.

Editör: Selim GÖKEL