Oy verme gününün yaklaştığı, koltukların kıpraştığı, demokrasi atmosferinin ciğerlerime doluştuğu şu nazenin sonbahar günlerinde, şahsımın genel muhterem milletvekili adaylarımızdan neyim eksik, en azından kilom daha fazla diyerekten son saniye sürprizi olarak, aşağıda belirteceğim vaatlerim eşliğinde, bağımsız adaylığımı hemencecik koyduğumu, şimdiden cümle aleme ilan ediyorum.

Her şeyden önce söz konusu Niğde ise gerisi teferruattır şiarından yola çıkarak, kimseye bağımlı olmamanın bağımsızlığı ışığında, kendi özgür iradem ve hür benliğimle seçildiğim takdirde, birazdan belirtmiş olacağım tüm vaatlerimi yerine getireceğime dair şimdiden söz veriyorum.

Bir ilin kalkınmasındaki en büyük önceliğin ekonomik faktörler olduğunun bilinciyle ilk ehemmiyetli icraatım, Niğdeli kardeşlerimin dolar ve euroyu ülke fiyatlarının dışında almalarını sağlamak olacaktır. Seçildiğim gün itibarıyla milletvekili sıfatımla doları isteyen hemşerimiz 1,12 TL’den alıp 5.75 ten satabilecek ve bu işlemi sadece Niğde kütüğüne kayıtlı olanlar yapabilecektir. Böylece kar eden Niğdeliler, ekonomisi güçlü ilimizin bireyleri olacaktır.

Yeni yapılan ve seçileceğim gün hemen hizmete sokacağım havaalanının açılış töreninde çekilecek halayda, halay başı olmak için elimden gelen özveriyi gösterip Niğdeli kardeşlerimle kol kola halay çekeceğimi özellikle belirmek isterim.

Hemen akabinde şoförler odasıyla yapacağım protokol ile SRC belgesi olan tüm Niğde nüfusuna kayıtlı  kamyon şoförü arkadaşlarıma pilot unvanı verip, hepsini kadrolu pilot yapacağım. Kıtalar arası ve Avrupa uçuşlarını özellikle hemşeri arkadaşlarıma tahsis edip, Niğde’yi tüm dünya ülkelerine tanıtacağım.

Gazozuna maç mantığını Niğde gazozuna maç sloganına çeviren ve Niğde’nin adını tüm ülkede mahalle maçlarına kadar düşürüp veletlere konu eden Niğde gazozunun içine, ekstra tuz atıp lezzetini bozacağım. Tüm ülkeye mal olup ciddi bir marka olan Niğde gazozunun gazının kaçmasını önleyerek, gazozumuzun kalan gazıyla, millete gaz vermeye devam edeceğim.

Diğer aday arkadaşlara bir terbiyesizlik yapmasam da saygı duymayacağım. Bu çerçevede Sayın Kavaklıoğlu’ndan daha ağırbaşlı, Sayın Özegen’den daha aktif ve siyasi lügatı olan, Sayın Bayram’dan daha sporcu ve milliyetçi, Sayın Gürer’den daha fazla Niğde’nin her bir yerini gezip onbinlerce, daha fazla yazı yazacağım.

Niğde’mizde var olduğu rivayet olunan “Kent Baronları” için, faaliyetlerini daha şevkle yapabilecekleri zeminlerin oluşturulmasında “ Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz” ve “Kurtlar Vadisi” dizilerinin yapımcılarıyla görüşüp, bu dizilerde kendilerine uygun rolleri almalarını özellikle sağlayarak, yuvarlak masa toplantıları için yeni masa siparişleri vereceğim.

Eğitimin ehemmiyetini bilen biri olarak açılması muhtemel Tıp Fakültesi için şimdiden öğrenci alıp, bu öğrencileri işletme fakültesinde yetiştirmek suretiyle, işletme zihniyeti yüksek genç doktorlarımızın, fakülte binası ve alet edavatının ortaya çıkma sürecine kadar, yetişmesini sağlayacağım.

Daha neler diyeceğim demesine de, diğer partilerin  vaat ettikleri karşısında, hayal dünyam dahi çaresiz kalıyor.

Tüm siyasi partilerimiz siyaset minderinde serbest dalda güreşirken, atışta serbest denilmiş gibi bu kadar atarken ben de bari boş atmayayım zihniyetiyle çıkıyorum ya bu meydana!.. 

Anlayacağınız ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz …

Lakin vaatlerimde bendeki engin ufkun bir yansıması olarak cereyan ediyorsa…

Ve siz sevgili Niğdeli seçmenlerim bana oy vermekte, hala tereddüt dahi ediyorsa…

Şimdiden yazıklar olsun hepinize…

Tabii ki oyunu verecekler hariç…