Bor ilçesinde yılın son günü günü güneşli ancak soğuk bir hava var.  Borlular yılbaşını  genelde evde geçiriyorlar.  

 

Yılbası gecesi  genelde Borlular, eş, dost, akraba bir araya gelerek, kuruyemiş ve meyve eşliğinde geç saatlere kadar televizyon  seyrediyor, geleneksel yemeklerimizden olan  arabaşı içiliyor,  tombala oynanıyor , milli piyongo çekilişleri takip ediliyor ve  sobalı evlerde kestane pişiriliyor.

 

Yılın son günü olan Cumartesi günü  Yılbaşı gecesinin vazgeçilmezi kuruyemiş almak isteyen vatandaşlar kuruyemişçiler de kuyruk oluşturdular. Bahçeli Kahve önünde hindi, tavuk, kaz ve ördek satışa sunuldu.   Hindiler 40-60 lira arası horozlar 10-15 lira arası , kaz ise 30 lira dan satıldı.

 

Geçmişte gazino ve bir çok içkili lokantanın  bulunduğu İlçemizde  eğlence mekanları hemen hemen yok gibi,  iki birahane var, onlarda yılbaşına özel,  yerel sanatçılardan oluşan yılbaşı  programı  düzenliyorlar.

 

Yılbaşı gecesini evlerinde geçirmek istemeyenler, grup oluşturuyorlar, Kemerhisar, Fertek ve Niğde dışındaki lokanta ve gazinolarda yılbaşı özel programlarına katılıyorlar. Bor’da bazı bağlarda da özel eğlenceler düzenlendiği de oluyor. Askeri gazinolardaki yılbaşı programları  Güneydoğu da meydana gelen bombalama olayı nedeni ile iptal edildi. Niğde Grand Hotel’de yılbaşı programı düzenleniyor. Kişi başı 60 lira giriş bedelli yılbaşı balosu yapılıyor. Gençlere ve Öğrencilere yönelik Niğde şehir merkezindeki kafeler, bu güne özel çeşitli programlar düzenliyorlar. Gelir düzeyi daha yüksek olanlar ise Kapadokya bölgesi otellerinde yılbaşı programlarına katılıyor.

 

Emniyet tedbirleri ise yılbaşında artırıldı, yeni yıla huzurlu girilmesi için Niğde ve Bor İlçesinde polise ek görevler yazıldı.

 

Borhaber.net olarak yeni yılınızı kutlarız.

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim