Niğde’de Milli Eğitim bakanlığı tarafından önceki gün vefat eden TEMA Vakfı Kurucu Onursal Başkanı Hayrettin Karaca anısına 81 ilde 100’er fidan toprakla buluşuyor etkinliği Şehit Bora Çelik Anadolu Lisesi Okul Bahçesinde düzenlendi.

Şehit Bora Çelik Anadolu Lisesi Okul Bahçesinde düzenlenen fidan dikme etkinliğine Niğde Milli Eğitim müdürü Halil İbrahim Yaşar, Bor ilçe Milli Eğitim müdürü, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Burada konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Türkiye'nin hem bir iş insanını hem de sosyal yaşantısıyla örnek bir değerini kaybettiğini söyledi.

Yaşar "Çocuklarımızın 'Toprak Dede'sini kaybettik." diyen Yaşar, şöyle konuştu: "Bugün 81 ilde 100'er fidanı Toprak Dede anısına toprakla buluşturacağız. Bundan sonra da Hayrettin Karaca, Türkiye'de fikirleriyle yaşayacaktır. Kırmızı trikosuyla hep karşımıza çıkardı. Neden aynı kazağı giydiği sorulunca 'Her türlü imkana sahibim, her şeyi giyebilirim ancak ben tüketirsem size bir şey kalmaz' derdi. İsraf noktasında ve tüketim konusunda güzel bir mesaj verirdi. Bugün Bakanlığımız tarafından 81 ilde 100'er fidanı Toprak Dede anısına toprakla buluşuyor etkinliği kapsamında ülke genelinde 8 bin 100 fidan toprakla buluştu” dedi.

Editör: TE Bilişim