Niğde’de çeşitli uygulamalar var parkomat uygulaması mesela belediye parkomat firmasına belli bölgeleri gösteriyor ve ona göre de firma gerekeni yapıyor. Bir garip otobüs durağını parkomat yetkilisine sorduğumuzda haberi olmadığını söyledi.

Haber Yorum: Fatma TAN

İşte o durağın hali; Halk arasında Bağ-Kur durağı olarak bilinen Selçuklu Caddesi ile Akmedrese tarafına doğruda giden dört yolun ağzında bir durak vardır. Bu durak yıllardır Sazlıca Kasabası ve Bahçeli Kasabası’na giden yolcuların otobüs bekleme yeridir. Şimdilerde bu durak Derbent kavşağındaki bir durak gibi Karadeniz fıkralarını arattırmayacak şekilde. Çünkü durağın bulunduğu alan parkomata ayrılmış.

Parkomata ayrılan bu durağın yolcuları her daim oluyor. Her saat başı Bahçeli’ye yarım saatte birde Sazlıca’ya otobüs kalkar bazen de Selçuk mahallesinin otobüsleri bu duraktan yolcu alır. Otobüs durağı parkomata verildiği için otobüs yanaşamaz bu durağa oldukça kalabalık olan yolcuları almak için en az 2 dakika bekler. Beklediği bu süre içerisinde tam dört yol ağzına denk gelen duraktaki otobüs trafikteki karmaşaya da neden olur. Karmaşaya neden olan otobüs için dakikalarca korna çalınır. Trafik kitlenir.

 

İkinci enteresan durağımız Derbent kavşağının orada bulunan Migros durağı. Migros durağının ilk yapıldığı zamanlarda çok garibime gitmişti. Durağın tam ortasında elektrik direği. Otobüs durağa yanaşsa direğe çarpar yanaşmazsa yol ortasında yolcu indirir-bindirir durumda. Otobüsün durağa yanaşamadığını gören ve alışveriş için gelen uyanıklarda otobüs durağını araç park yeri yapıveriyorlardı.

Yetkililer çözümü buldu ve durağın yola kadar olan kısmına barikat kurdu. Otobüs durağa yaklaşıp yolda durup duraktan yolcusunun gelip binmesini bekler. Bu duraklarda Niğde’de görenleri tebessüm ettirmeye devam eder. Her komiklik Karadeniz den çıkacak değil ya artık Niğde’de fıkralara konu olmaya aday gibi görünüyor. Şaka gibi…


Editör: TE Bilişim