Niğde merkeze bağlı Gümüşler kasabasında yaşayan 3 kardeş 3 kuşaktır küçükbaş hayvancılık yapıyorlar. Yaz kış dağlarda hayvancılık ile uğraşan kardeşler geçimlerini hayvanların yavruları, sütünü ve peynirini satarak geçimlerini sağlıyorlar.

Niğde'de Gümüşler kasabasında yaşayan Adem Kulaksız (40); “ Atadan kalma küçükbaş hayvancılığımız daha da büyütmek için Genç Çiftçi Projesi kapsamında aldığımız destekle hayvan sayılarını iki yıl içerisinde 300’e çıkarttık. Yaz kış dağlarda hem hayvanlarımızı otlatıyoruz hem de doğa ile iç içe yaşıyoruz. Genç çiftçi ile aldığımız 40 koyunumuzla birlikte şuanda 300 koyunumuz ve bir o kadar da kuzularımız var” dedi.

Merkeze bağlı Gümüşler beldesinde yaşayan Adem Kulaksız, 2018'de Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne Genç Çiftçi Projesi'nden yararlanmak için başvurdular. Başvuruları olumlu karşılanan Kulaksız'a 40 Akkaraman koyun hibe edildi. Devlet desteğiyle koyun sayısını artıran Kulaksız, zamanla 300 küçükbaş hayvan sahibi oldu.

3 kuşaktır küçükbaş hayvancılıkla uğraştıklarını ve geçimlerini yıllardır hayvancılıkla karşıladıklarını anlatan Kulaksız, "Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ediyorum. Çok memnunum. Destek almasak belki böyle olmazdı. Şimdi 3 aile geçiniyoruz. Şu anda 300 koyunumuz var, geçimimizi sağlıyoruz." dedi.

Hayvancılıkla uğraşmak zor ama bir o kadar iyi olduğun ve bu işi severek yaptığını belirten Adem Kulaksız; “ Gün ışıdığında erkenden kalkarız, hayvanların yemini samanını veririz. Sonra kahvaltımızı yaparız, kuzuları emziririz. Kuzuları ayırdıktan sonra hayvanlar yayılıma gider, akşam 5-6 gibi hayvanlar gelir. Kuzuları tekrar emziririz, sonra kuzuları ayrı koyunları ayrı yerine koyarız. Bu şekilde geçiyor günümüz. Hayatımızdan memnunuz. Zorlukları da çok, mesela kışın burada kalırız, çok soğuk oluyor. Yemi, samanı, bakımı zor kolay değil. Biz de buna katlanıyoruz ama karşılığını da alıyoruz."

Editör: TE Bilişim