Hayırseverlerin bağışlarıyla inşaatına başlanan Niğde’nin en büyük camilerinden olan Selçuk Cami inşaatının sürdürülmesi için hayırseverlerden destek bekleniyor.

Cami Yaptırma Derneği Başkanı ve Selçuk Mahallesi Muhtarı İsmail Ünal, Niğdeli hayırseverlere seslenerek camiye destek istedi.

Muhtar Ünal, “Bu caminin 2 bin 820 metre arsası var. Bütün uğraşlarımızla hayırsever vatandaşlarla 10 lira, 20 lira, 100 lira paralarla bu hale getirdik. Kimi vatandaşlarımız da demir, kereste, beton gibi isteklerimizi geri çevirmediler. Biz hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyoruz, şuan inşaatımızın eksiklikleri var eğer malzeme tedarik edemezsek inşaat durabilir. Hayırseverlerimizi bu hayra davet ediyoruz. Bu fırsat kimsenin eline geçmez, 50 yılda 100 yılda yapılır bu camiler. Camimize vatandaşımız 3 ayda aldığı 950 TL yaşlılık maaşının 500 TL’sini buraya bağışlayarak bu hale getirdi. Biz Niğdeli hayırseverlerden destek bekliyoruz. Gelen desteklerle bu camimizi hayırlısıyla ibadete açarız inşallah” dedi.

Ünal; “ Hayırseverlerin yardımıyla yapılan camimizin inşaatı yaz kış demeden devam ediyor ve şuan itibariyle yarıyı geçti. Hava şartları müsaade ederse Nisan ayının sonlarına doğru kaba inşaatı bitirmek istiyoruz. Camimiz dört minareli olup alt kısımlarına 3 tane Kur-an Kursu, bir tane kreş, bir tane sevgi mağazası ve bir tane de dijital kütüphane olarak burayı hayırseverlerin yardımlarıyla bitirmiş olacağız. Bu camimizin toplam maliyeti 4,5 milyon civarında ama şuanda 1,5 milyon harcama yapıldı. Bu yapılan harcamalarda hayırseverler tarafından yapılan yardımlarla oldu. Bu camimizin dış kaplama maliyeti 600 bin civarında tutuyor ve dış kaplamasını Nevşehir taşı kaplamasıyla yapacağız. Bu camimizin bir an önce bitmesi için tüm hayırseverlerin yardımına ihtiyacımız var” diye konuştu.


Editör: TE Bilişim