Niğde'nin tek şapkacısı olan ve 7 yaşından beri bu meslekle uğraşan 77 yaşındaki Behzat Çetin, "Mesleğimiz ölmek üzere" dedi.

Niğde'nin Paşakapı Caddesi'nde 70 yıldır şapkacılık yapan Behzat Çetin, şapkacılık hevesinin Atatürk zamanından geldiğini belirterek, "Vatandaşlar Atatürk şapkası istediğinde hemen yapardım" diye konuştu. Niğde'de şapkacılık mesleği ile uğraşan tek esnaf olduğunu söyleyen Behzat Çetin, "Ben şapkacılık mesleğini 7 yaşından beri yapıyorum. Bu işi yapmaktan zevk alıyorum. Haftanın 7 günü çalışıyorum ve hiç boş durmam. Eğer boş durursam hasta olmuşumdur" dedi.

Her çeşit şapkayı yapabildiğini, eskiden zabıta ve bekçi şapkaları diktiğini anlatan 77 yaşındaki Behzat Çetin, "Daha önce 8 köşeli şapka rağbet görürdü ama şu anda pek rağbet görmüyor. Sipariş gelirse 8 köşeli şapka da dikiyorum. Düğmeli ve 5 köşeli şapkalar da dikiyorum. Şu anda en çok sattığım şapkalar düğmeli şapkalar çünkü gençler bu tür şapkalara rağbet gösteriyor" dedi.

Daha önce İstanbul'da çalıştığını ancak mesleğini Niğde'de devam ettirdiğini ifade eden Çetin, "Dünyaya yeniden gelsem yine şapkacılık mesleğini yapardım" diyerek, "Bizim meslekte şu anda işçi bulmak zor. İşçi bulsak bile sigorta primleri çok yüksek olduğu için ödeyemiyorum. Bu sıkıntılar nedeniyle işçi çalıştıramıyorum. Gelen işçiler de çok fazla maaş istiyor. Kendi başıma idare etmeye, ölmeye yüz tutan mesleğimizi ayakta tutmaya çalışıyoruz" diye konuştu. 
Editör: TE Bilişim