Niğde’de Yetim öğrencilere yönelik yaptığı çalışmalarla gündeme gelen Niğde İHH İnsani Yardım Derneği, Ramazan ayından önceki son hafta sonunda Yetim şöleni gerçekleştirdi.

Niğde Çamardı ilçesinde bulunan EMLİ vadisinin şölen merkezi olarak belirlendiği, Çamardı ilçesinde bulunan 40 civarındaki yetim öğrenci ve ailelerinin katıldığı yetim şölenine Çamardı Kaymakamı Muhammet Güzel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eke başta olmak üzere İHH Çamardı İlçe temsilcisi ve Niğde İHH İl Yönetimi ve Yaşadığım İli Seviyorum, Fotoğraflıyorum SODES projesi öğrencilerinde aralarında bulunduğu yüz elli kişilik bir katılım gerçekleştirildi.

Etkinlik için Niğde İHH İl Başkanı Ömer Keskin “Yetim gülerse Dünya güler anlayışından hareketle Çamardılı yetim kardeşlerimizle beraber hoşça bir vakit geçirdik. Amacımız ilimiz başta olmak üzere tüm ilçelerimizde tebessüm etmeyen yetim kalmasın arzusuyla bu hafta sonunu da Çamardılı kardeşlerimize ayırdık. Bu etkinlikte emeği geçen Başta Çamardılı İHH gönüllülerine, Genç İHH gönüllüsü üniversite öğrencilerimize ve bizi yalnız bırakmadıkları için tüm yetim kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Ramazan ayı boyunca da yetimlerimize yönelik kumanya dağıtımlarımız ve iftar programlarımız devam edecek. Ramazan bayramı ile de tüm yetimlerimize bayramlıklar  alarak bayram sevinçlerine ortak olmak istiyoruz ” dedi.

Emli vadisinin eşsiz güzelliği altında Genç İHH öğrencilerinin koordinasyonunda,  Yetim öğrencilerinin tebessümlerine bir nebzede katkı sağlamak amacıyla halat çekmece, ip atlamaca, çuval yarışı, yüz boyama, futbol turnuvası, yumurta taşıma, doğa yürüyüşü yemek, tatlı ve dondurma ikramı ve uçurtma uçurma gibi çocukları mutlu edecek farklı etkinliklerin gerçekleştirildiği şölen, yetim öğrencilere ve ailelerine Ramazan Kumanyasının dağıtılması ile sona erdi.
 
 
Editör: TE Bilişim