30 Ağustos Zafer Bayramının 96. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Niğde’de de sade bir törenlerle kutlanacak. Niğde Valiliğince 30 Ağustos Zafer Bayramının 96. Yıldönümünü kutlama programı belirlendi.

Bugün saat: 10.00’da Atatürk Meydanındaki Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma ve kutlama programı gerçekleştirilecek. Saat: 10.00’da başlayacak olan Çelenk sunma ve kutlama programına Niğde Valisi Yılmaz Şimşek başta olmak üzere protokole mensup erkan ile vatandaşlar katılacaklar. Saat: 10.20’de Niğde Valisi Yılmaz Şimşek tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramının 96. Yıldönümünü kutlama programı kapsamında ‘Tebrikat Kabul Töreni’ gerçekleştirilecek.

Niğde Valiliğince 30 Ağustos Zafer Bayramının 96. Yıldönümü münasebetiyle saat: 10.30’da Niğde Öğretmenevinde ’30 Ağustos Resepsiyonu’ düzenlenecek.

********
Forum Kapadokya, bu yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarını iki özel etkinlikle taçlandırıyor!

Düzenlediği etkinlik ve kampanyalarla şehrin ve çevre illerin cazibe merkezi haline gelen Forum Kapadokya, bu yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında iki özel etkinliğe imza atıyor. Forum Kapadokya ve Bisikletliler Derneği işbirliğiyle düzenlenecek
özel “Far Alayı”nın yanı sıra ödüllü satranç turnuvası da katılımcılarını bekliyor. 

 
Şehrin gözde buluşma noktası Forum Kapadokya, bu yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları için iki özel etkinliğe imza atıyor. Bisikletliler Derneği'nin yurdun dört bir yanında düzenleyeceği 30 Ağustos Zafer Bayramı Bisiklet Alayı'nda, Nevşehir ilinin buluşma noktası Forum Kapadokya olacak. Bisikletliler Derneği Nevşehir şubesi işbirliğiyle 30 Ağustos 2018 Perşembe günü saat 19.30'da başlayacak “Far Alayı” şehrin sokaklarında bayramın coşkusuna yakışır görsel bir şölen sunacak.
 
30 Ağustos Zafer Bayramı'nı zafere götüren hamlelerle de kutlamak isteyen Forum Kapadokya'da 1-2 Eylül 2018 tarihlerinde Zafer Bayramı Satranç Turnuvası düzenlenecek. Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğiyle gerçekleşecek turnuva, 7-11, 12-16, 18 yaş ve üstü olmak üzere üç kategoride gerçekleştirilecek. Forum Kapadokya Zafer Bayramı Satranç Turnuvası'nda 18 yaş ve üstü kategorisinin birincisi 250 TL, ikincisi 200 TL ve üçüncüsü 150 TL yüklü Forum Kapadokya Kart'a sahip olacak. 7-11 ve 12-16 yaş guruplarının ilk üçe giren yarışmacıları Toyzz Shop ve TeknoSA'dan sürpriz ödüller kazanacak. Ayrıca minik yarışmacıların tamamına, Funkypark Oyun Kartı da hediye edilecek.
 
Bu yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın coşkusunu doyasıya yaşamak isteyen küçük büyük herkes, Forum Kapadokya'ya davetli!

********
Niğde Valisi Yılmaz Şimşek'den Zafer Bayramı kutlaması

30 Ağustos Zaferi; önemli bir askeri başarının yanı sıra milletimizin sarsılmaz iradesinin sembolü olup, ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı imkânsızlıklar ve çok zor koşullar altında kazanılmış büyük bir destandır.
 
Yüce Türk Milleti 30 Ağustos 1922’de Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1919 yılında başlattığı istiklal mücadelesini takdire şayan bir zaferle taçlandırmış, atalarından emanet aldığı ve canlarından bile aziz bildiği cennet vatan topraklarında bağımsız yaşama iradesini tüm dünyaya ilan etmiştir.
 
Millet olarak, her aşaması kahramanlık destanıyla dolu 30 Ağustos Zaferinde olduğu gibi bugün de  ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğüne,  birlik ve beraberliğine yönelik her türlü tehdit ve saldırılara karşı mücadelemiz aynı azim ve kararlılıkla devam edecektir.
 
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bayrağı, vatanı ve milleti uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla gazilerimizi minnetle anıyor, aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum." dedi. 

********
Milletvekili Ergün’den 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

AK Parti Niğde Milletvekili Yavuz Ergun, 30 Ağustos Zafer Bayramının 96. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. 

Ergun, yayımladığı mesajda, “Bu zafer bir milletin küllerinden yeniden doğduğu, tarihten yok edilmek istenen fakat büyük bir direniş göstererek kendisine yeni bir yol çizdiği zaferdir. 30 Ağustos Zafer Bayramı, aynı zamanda Cumhuriyetimizin de müjdecisidir” dedi.

AK Parti Niğde Milletvekili Yavuz Ergun, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında; "Bugün, Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın Başkomutanlığındaki ordularımızla kazandığımız, Kurtuluş Savaşımızın en büyük zaferinin 94'üncü yıldönümüdür” diye konuştu.

“Tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını gönülden kutluyorum” diyen Milletvekili Ergun, “Bu zafer bir milletin küllerinden yeniden doğduğu, tarihten yok edilmek istenen fakat büyük bir direniş göstererek kendisine yeni bir yol çizdiği zaferdir. 30 Ağustos Zafer Bayramı, aynı zamanda Cumhuriyetimizin de müjdecisidir” dedi.

Milletvekili Ergun, tehditlerin üstesinden geleceklerini belirterek mesajına devamla şunları söyledi: "Bugün de, ülkemizin ve milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğimize ve geleceğimize yönelik tehditlerle karşı karşıyayız. Bin yıldır bu coğrafyada nice düşmanları yenmiş, nice ihanet çetelerini çökertmiş olan aziz milletimizin ihtiyacımız olan tek şey, birliğimizi, beraberliğimizi, dayanışmamızı güçlendirmek, iç ve dış tüm düşmanların karşısına tek vücut olarak çıkmaktır. Bu vesileyle, Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha minnetle, rahmetle yad ediyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun. "diye konuştu.

********
Başkan Özkan’dan Zafer Bayramı Mesajı

Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

 Belediye Başkanı Rifat Özkan mesajında şu ifadelere yer verdi. “Aziz Milletimizin yeniden doğuşunu müjdeleyen ve Cumhuriyetimize hayat veren büyük zaferinin 96. yıldönümünü kutlamanın heyecanı ve sevinci içerisindeyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 26 Ağustos’ta başlayan ve 30 Ağustos 1922 de eşsiz bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile vatan topraklarımız kurtarılmış, Türk Milleti Hürriyet ve Bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur. 30 Ağustos Zaferi, savaş meydanlarında kazanılan askeri zaferin ötesinde, tarihi şanlı zaferlerle dolu Aziz Milletimizin bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini gösteren ve kurtuluş mücadelesi veren diğer ulusları cesaretlendirerek, mücadele etmelerini sağlayan bir zafer olmuştur. Her aşaması eşsiz vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu olan milli mücadele sonucunda kazandığımız bağımsızlığı, milletimiz milli birlik ve beraberlik anlayışıyla her zaman koruyacaktır. Vatanımızın birliği ve Milletimizin bağımsızlığı uğruna verilen mücadelenin kazanıldığı bu anlamlı Zaferin 96. yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşlarını, kanları ile bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Bu duygularla; saygıdeğer Niğdeli hemşerilerimizin, aziz Türk Milletinin ve kahraman Türk ordusunun tüm mensuplarının ‘30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

********
CHP İl Başkanı Erhan Adem, 30 Ağustos Türk milleti için önemli bir zaferdir

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde İl Başkanı Erhan Adem 30 Ağustos zafer bayramı nedeniyle yaptığı basın açıklamasında 30 Ağustos Zaferi, Türk milleti için son derece önemli bir zafer olduğunu ve Başkomutan Mustafa Kemal’in bizzat yönettiği meydan muharebesi sonucunda, düşman vatan topraklarından tamamen atılmış, bu sayede düşman işgaline son verildiğini söyledi.

15 Mayıs 1919, emperyalizm tarafından Küçük Asya macerasına sevk edilen Yunan Ordusu'nun İzmir'i işgal tarihidir diyen Adem; “ İşgal İstanbul'unun teslimiyetçi Mütareke Hükümetlerinin boyun eğmesine karşın, Sevr dayatmasına karşı Türk ulusunun sergilediği milli direnç, Helen Rüyasını, Anadolu bozkırında ulaşılması imkansız bir serapa dönüştürecektir. Sakarya nehri boyunca 50 kilometreye yayılan cephe; TBMM Başkanı, Mustafa Kemal Paşa'nın askeri stratejiye armağan ettiği; "Hattı Müdafaa yoktur. Sathı Müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı şehit kanlarıyla sulanmadıkça terk edilemez" anlayışına uygun taktik çekilme, Ankara varoşlarına kadar uzanan Yunan Ordusunun zafer umudunu tümüyle yok edecektir. 26 Ağustos 1922'de Afyon Kocatepe'den, Başkomutanın emriyle başlayan Büyük Taarruz, Yunan tarafı için tam bir kabustur. Türk topçusunun cehennemi ateşine, Süvari kolordusunun çevirme harekatına, Türk Piyadesinin süvariden geri kalmayan hızına ve savaş azmine karşı Yunan Ordusunun yapabileceği hiçbir şey yoktur” dedi.

Adem, 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da yapılan Başkomutanlık Meydan Muharebesinde, büyük önder ve başkomutan Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde Türk ordusu ve Türk milleti emperyalistleri büyük bir bozguna uğratmış ve bağımsız Türkiye Cumhuriyetini kurmanın temellerini atmıştır” diye konuştu.

********
Rektör Kar’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Rektör Kar, mesajında şu görüşlere yer verdi: “Milletimizin bayrak ve vatan sevgisi, ordumuzun kahramanlığı ve cesareti ile kazanılan tarihimizin en büyük destanlarından biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramını, Ülke olarak bir kez daha kutlamanın haklı gururu içerisindeyiz. Milletçe sahip olduğumuz bağımsızlık coşkusu ve vatan sevgisi, dün olduğu gibi bugün de Mehmetçiğimizin kahramanlık ve cesaretinde yaşamaktadır. Cumhuriyetimizin temellerinde yer alan bu yüksek ruh ve bilinç her zaman canlı kalarak yolumuza ışık tutmaya devam edecektir.  Bu vesileyle bir kez daha Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını ve vatanımız uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun."

********
Türkiye Harb Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneğinden kutlama


Türkiye Harp malulü gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Niğde Şube Başkanı Ramazan YILDIZ dernek binasında 30 Agustos Zafer Bayramıyla ilgili yaptığı açıklamada  şunlara değindi  Zafer Bayramı, 1922 yılında 26 Ağustos'ta başlayıp, 30 Ağustos'ta Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi'ni anmak için kutlanan bayramdır .Kahraman atalarımızdan aldığımız güçle, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği çağdaş uygarlık yolunda kararlı bir şekilde ilerlemek ve ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarmak için birlik ve beraberlik içerisinde var gücümüzle çalışacağız. 

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan ve ülkemizin milletiyle bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarının ve bütün vatandaşlarımızın  Milli Kurtuluş Savaşı'mızı tarihte eşi benzeri görülmemiş bir zaferle taçlandıran, her aşaması vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu 30 Ağustos Zaferi'nin 94'inci yıldönümünü milletçe birlik ve beraberlik içerisinde, büyük bir gurur ve coşkuyla  kutluyorum dedi.

********
 
Editör: TE Bilişim