Niğde'de önce sosyal medyada bir platform oluşturulmuştu. "Bir değil birlikteyiz"  sloganlı bu oluşuma "Kim Bunlar" diye sormuştuk. Aradan geçen bir kaç hafta içinde bunun Niğde'deki bir gençlik oluşumu olduğunu öğrendik. 

Bu gençlik oluşumu derneğe dönüştü. Geçtiğimiz günlerde  Genç Bireyler Derneği Niğde'de kuruldu. 

Dernek yönetimi "Biz Kimiz" başlıklı bir açıklama yaptı. 


İşte o açıklama; 

Genç Bireyler Derneği; Toplumumuzda ki gönüllülük bilincini geliştirmek üzere gönüllü gençlerin bir araya gelerek temelleri atılan bağımsız, siyasetten uzak bir gençlik kuruluşudur. Gençlerimizi ve gençlik değerlerimizi içine alan faaliyetlerimizle kalıcı ve köklü değişimler oluşturma bilincinden yola çıkarak çeşitli kuruluşlarla işbirliği içerisinde birçok başarılı çalışmalara imza atmak ve büyük bir ekip olma hayaliyle yola çıkmıştır.

Genç Bireyler Derneği’nin amacı “Gençlerimiz için, sosyal, kültürel, eğitim, sağlık ve spor alanların da çalışmalar yürütmek, gençlik politikalarının iyileştirilmesin de katkıda bulunmak, gençlerimiz arasında yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak, girişimcilik ruhlarını teşvik etmek, bilgi ve beceri gibi konular da yeterlilik kazanmalarına yardımcı olmak, engelli gençlerimiz başta olmak üzere tüm dezavantajlı gençlerimizin içinde bulundukları topluma uyumlarına katkı sağlamaya yönelik çalışmaları desteklemek” amacı ile kurulmuştur.

Derneğimiz, gönüllülük kavramını ulusal kimliğimizden ve değerlerimizden feragat etmeden ilerleme ve uygarlık yolunda demokratik katılımı sağlama, hukukun üstünlüğünü benimseyerek, insan haklarına dayalı yaşam biçimini ve ortak kültürel unsurları geliştirmeyi kabul etmekte ve bu bilinci oluşturma amacını gütmektedir. Tüm dünya bütünlük içinde yaşamaya muhtaçtır ve bu nedenle tüm ülke bireylerinin uyum içerisinde ortaklaşa başarabileceği hedefler vardır.

“Bir Değil Birlikteyiz” anlayışını benimseyerek gençlerimizin yaşamsal, zihinsel, duygusal ve bedensel gelişimlerine gerekli değerin verildiği ve bu önemli doğrultuda ülkemize ve küresel dünyaya katkı sağlayan etkinlikler yapmayı hedefleyen, çalışma alanı ile ilgili konularda ulusal ve uluslararası kurumlarla işbirliği oluşturmayı, bilgi ve deneyimlerimizi paylaşmayı, sinerji oluşturmayı ve çift yönlü etkili iletişimi sürdürmeyi ilke edinmektedir. Genç Bireyler Derneği gençlerimizin değişime sağlayacağı katkıya olan inancını ve ilk gün ki heyecanını koruyarak, gönüllü gençlerimizle ve gençlik alanında çalışanlarımızla birlikte projelerimizi geliştirmekte ve güçlendirmeyi hedeflemektedir." denildi. 


 
Editör: TE Bilişim