Ramazan ayının vazgeçilmezleri arasında yer alan ve iftar sofralarını süsleyen şerbetli tatlılara vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. 17 saat aç ve susuz kalan Niğdeli vatandaşlar, iftardan sonra özellikle güllacı ve tulumba tatlısını tercih ettiğini söyledi.

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte tezgahları süsleyen şerbetli ve sütlü tatlılara ilgi arttı. Tatlı satışlarının arttığını söyleyen tatlıcılar durumdan memnun olduklarını belirtti. Ramazanda şerbetli tatlıların yanında sütlü tatlılarında tercih edildiğini söyleyen Feridun Bilge, “Her Ramazan olduğu gibi bu Ramazan da tatlıya büyük ilgi gösteriliyor. Güler yüzlü hizmet politikamızla Ramazana özel birçok tatlıyı yapıyoruz. Ev yapımı tatlılarımızı iftar vaktine yetiştirip müşterimize sunuyoruz” dedi.

Kaybedilen enerjinin tatlıyla kazanıldığını söyleyen Bilge, “Gün boyu oruç tuttuğumuz için vücut bazı mineral ve vitaminleri alamıyor. Özellikle güllaç mineral açısından zengin bir tatlıdır. Hem besleyici hem de tok tutuyor. İftardan sonra bir porsiyon tüketilmelidir. Böylelikle şeker dengesini sağlamış oluyorlar” diye konuştu.

Şerbetli tatlıların yanında serinletici tatlılarında tercih edildiğini kaydeden Bilge: “Ramazan ayı olmasına rağmen pastaya da rağbet var. Şerbetli tatlı sevmeyen kişiler cheese kek, dondurma, Malaga dediğimiz çikolatalı tatlıyı tercih ediyor” ifadelerini kullandı.

Bilge, “Cevizli baklava, şöbiyet, saray sarma, bülbül yuvası, fıstıklı saray sarma, kadayıf, güllaç, kalbura bastı, tulumba gibi birçok tatlımız vardır. Ayrıca özel baklava adını verdiğimiz tatlımız da mevcuttur. Özel baklavanın hamuru, şerbeti hafif fıstığı boldur. Ramazan ayında hafif olması sebebiyle tercih edilen tatlılardan bir tanesidir. Tatlılarımızın tamamı ev yapımıdır” diye konuştu.

Bilge, Ramazan ayında özellikle güllaç, baklava, tulumba 3’lüsüne daha büyük ilgi gösterildiğini ifade etti.


 
 
Editör: TE Bilişim