Niğde'nin göbeğinde bulunan Eski Niğde Devlet Hastanesi binasının, morg girişinin yanındaki bölümde zincire bağlanmış olarak iki adet Rottweiler cinsi köpeğin bulunması, bu kadarına da pes dedirtti.

Niğde'de TOKİ tarafından yapılan 300 yataklı yeni Niğde Devlet Hastanesi'nin hizmete girmesinin ardından, boşaltılan ve kaderine terk edilen eski Devlet Hastanesi binasında, hem de morg girişinin hemen yanında bulunan bölümde köpek beslendiği ortaya çıktı.


Niğde'nin göbeğinde çok uzun yıllardır hastane olarak kullanılan binada zincire bağlanmış olarak pislik içerisinde iki adet Rottveiler cinsi köpeğin zincire bağlı olarak beslenmesi bu binaya bakan yok mu? sorusunu akıllara getiriyor. Köpeklerin sahibinin kim olduğu ve bu köpekleri buraya kimin ve ne amaçla bağlandığı bilinmezken, köpeklerin bulunduğu bölüm ise pislik içerisinde.

Niğde'nin göbeğinde bulunan eski Niğde Devlet Hastanesi binasında saldırgan ve agresif hayvanlar olarak bilinen Rottweiler cinsi köpeklerin zincire bağlanmış halde olması vatandaşlar tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Vatandaşlar Niğde'nin orta yerinde olan bu binada böyle bir olayın yaşadıklarına anlam veremediklerini belirterek; "Niğde'nin orta yerinde böyle bir olay yaşanıyor ve bundan kimsenin haberi yok. Bu binaya yazık değil mi? Yetkililer neden bu bina ile ilgilenmezler. Uzun yıllardır bizlere hastane olarak hizmet veren bu binanın bu duruma gelmesine gerçekten çok üzülüyoruz. Madem binayı koruyamıyorlar o zaman bu binayı biran önce yıksınlar" şeklinde konuştular.

Madde Bağımlıların Mekanı Oldu İddiası

Vatandaşlar Eski Niğde Devlet Hastanesinin zamanla harabeye döndüğünü belirterek; binanın ilgisizlik ve bakımsızlık yüzünden madde bağımlılarının mekanı olduğunu iddia ettiler. Vatandaşlar binayı madde bağımlılarının kullandığını belirterek; "Şehrin orta yerinde olan bu binayı madde bağımlısı insanların kullandığını duyuyoruz, hatta bu binada fuhuş yapıldığını bile söyleyenler var. Biz buradan yetkililere seslenmek istiyoruz. Lütfen bu binayı ya biran önce yıkın, yada binanın korunması  için gerekli önlemleri alın" dediler.

Eski Devlet Hastanesi Binasının bahçesi otopark olarak araç sahiplerince kullanılırken, binanın bir çok penceresi ve camları kırılmış halde bulunuyor. 


Kaynak:niğdeanadolugazetesi

Editör: TE Bilişim