İç İşleri Bakanlığı Emekli Mülkiye Başmüfettişi Özer Öner 82 yaşında hayatını kaybetti. Öner için Niğde Valiliği önünde cenaze töreni düzenlendi. 

17 Mart günü Ankara’da hayatını kaybeden Emekli Mülkiye Başmüfettişi Özer Öner Niğde Valiliği önünde düzenlenen tören sonrası Dışarı caminde ikindi namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Derbent mezarlığına defnedildi.

Niğde Valiliği önünde düzenlenen törene Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Fethi Gürer, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Alay Komutanı Albay İdris Tataroğlu, Belediye başkan vekili Mustafa yiğit, Özer'in ailesi, sevenleri ve vatandaşlar katıldı.

Valilik önünde düzenlenen törende emekli Mülkiye Başmüfettişi Özer Öner’in saygı duruşunun ardından öz geçmişi okundu.

Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: ‘‘ İç İşleri Bakanlığımızda başarılı ve herkes tarafından takdir edilen örnek alınan değerli Mülkiye Baş Müfettişi büyüğümüz, ağabeyimiz Özer Öner’i ebediyete uğurlamak hepimizi çok derinden üzmektedir. Öz geçmişinde de belirtildiği üzere 40 yılı aşkın bir sürede çeşitli kademelerde görev yapan ve Baş Müfettişlik görevini başarı ile yürüten 2000 yılında emekli olan Özer Öner ağabeyimiz örnek kişiliği ile daima taktir toplamıştır. Özer Öner ağabeyimiz sorumluluğunu herkesten çok idrak etmiş. Arkadaşlarının ve toplumun mutluluğu için bilinçli olmak gerektiğine inanmıştır. Değerli meslek taşımıza yüce Allah'tan rahmet ailesine de baş sağlığı diliyorum.’’dedi.

Emekli Mülkiye Başmüfettişi Özer Öner’in kızı Pelin Özer’in konuşmasından sonra Niğde İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar dua etti.
Editör: TE Bilişim