Vali Yılmaz Şimşek, “5 Haziran Dünya Çevre Günü” münasebeti ile kendini ziyaret eden Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk ve beraberindeki müdürlük personelini makamında kabul etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Yılmaz Şimşek, kurum çalışanlarının Dünya Çevre Gününü kutlayarak bir süre sohbet etti. Gerçekleştirilen ziyarette İl Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk,  5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yapılan ve yapılması planlanan etkinlikler hakkında Vali Yılmaz Şimşek’e bilgi verdi.

Temmuz ayı içerisinde Meydan Yaylası ve Karagöl’de “Doğayı Korumak Elimizde” sloganı kapsamında düzenlenmesi planlanan etkinlik hakkında bilgi veren Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk, etkinlik kapsamında dünyada yalnızca Niğde’de bulunan Toros Kurbağası ile Ters Lale gibi endemik türlerin korunmasına yönelik sunumlar yapılacağını belirtti.

Doğa harikası birçok türün ve güzelliğin Niğde il sınırları içerisinde bulunduğunu belirten Vali Yılmaz Şimşek ise “Bu konuda ilimiz, şanslı iller arasında yer almaktadır. Her köşesi ayrı güzel Anadolu topraklarında Niğde, gerek kültür varlıkları, gerek doğal güzellikleri, gerekse içerisinde barındırdığı endemik türler bakımından güzide iller arasında yer almaktadır.  Bizler de bu güzelliklerin korunması ve gelecek nesillere aktarılması için yapılan çalışmaları önemsiyor, yakından takip ediyoruz.” dedi.
 
Editör: TE Bilişim