Bor’da Otizm Farkındalık Günü Etkinliği Bor’da Otizm Farkındalık Günü Etkinliği

Doğa Koruma ve Milli Parklar Niğde Şube Müdürlüğü Av Koruma Kontrol ekiplerince Niğde’de  olumsuz hava koşullarından yaban hayvanlarının etkilenmemesi için doğaya yem bırakmak için çalışmaların tamamlandığı belirtildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Niğde Şube Müdürlüğü son 5 yıl içerisinde yaban hayvanları için doğaya 120 ton yonca balyası, yem, sakatat ve Pazar atığı bıraktığı öğrenildi.

Soğuk ve ağır şartlarda geçen kış nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanlarının beslenmesi için, Doğa Koruma ve Milli Parklar Niğde Şube Müdürlüğü Av Koruma Kontrol ekiplerince yaban hayata destek sağlamak amacıyla şuana kadar 2 ton yonca, yem ve Pazar atığı bırakırken, kar yağışının etkili olması ve yaban hayvanlarının yem bulmakta zorluk çekmeye başlamasıyla birlikte şuanda hazır olarak 8 ton yonca, ot, arpa ve buğday yemi hazırladıkları bildirildi.

Bütün yurdu etkisi altına alan yoğun kar yağışı ve dondurucu soğukların, ilimiz Niğde’de de etkisini göstermesi nedeniyle Niğde Şube Müdürlüğü Av Koruma Ekiplerince Niğde merkez ve ilçe genelinde yaban hayvanlarını beslemek amacıyla çalışmaların başladığı ve yaklaşık 8 ton yonca , ot ve 1 ton 600 kilo buğday ve arpa yemi yaban hayatına yem bırakmaya başlandı. Doğa Koruma ve Milli Parklar çalışanlarınca yaban hayvanları koruma ve yemleme çalışmalarına devam ediliyor.

Editör: Selim GÖKEL