Niğde’de o köyde cenaze yemeği yasaklandı Niğde’de o köyde cenaze yemeği yasaklandı

Araç sayısının her ay arttığı Niğde’de artan park sorununa değinen Niğdeliler gelişigüzel mahalle aralarında 5-6 aracın yerini kaplayan büyük TIR ve kamyonların park sorununu arttırdığını, Hıdırlık mevkiinde kamyon garajı olmasına rağmen buralara park ettiklerini söylediler.

Resmi rakamlara göre 123 Bin 192 aracın bulunduğu Niğde’de sadece çarşı merkezi değil mahalle aralarında da park sorunları büyümeye başladı. Çarşı merkezine yakın noktalardaki ara sokakların çarşıya gelenler veya çarşı esnafları tarafından doldurulduğunu, çarşı merkezinden uzak olan bölgelerinde TIR ve kamyonlar tarafından kullanıldığını söyleyen vatandaşlar Hıdırlık mevkiinde bulunan kamyon garajlarına park etmeleri gerektiğini söylediler.

Vatandaşlar açıklamalarında; “ne yazık ki ilimizde otopark sorunu her geçen gün yeni boyutlara ulaşıyor. Çarşı merkezindeki sorunun nedeni çarpık ve plansız yapılaşmayken merkeze yakın mahallelerde de çarşı esnaflarının araçları nedeniyle büyük sorunlar yaşanmaya başlandı. Diğer yerleşim bölgeleri de başta TIR araçları olmak üzere birçok araçla artık tamamen kapatılmaya başlandı. Birçok noktada insanlar nerede ikamet ettiğini bilmedikleri büyük araçların evlerinin ününü veya bir apartmanın önündeki 5-6 araçlık alanı tamamen kapatması nedeniyle sorun yaşanıyor. Uzun süre yol kenarlarında park edilen araçlar nedeniyle otopark sorunu kenar mahallelere kadar sıçradı. Bu araçlar için yıllar öncesinde bir TIR ve kamyon garajı yapılmasına rağmen şehir içerisinde bu kadar araç ne geziyor bunu bilmiyoruz. Geçmişte büyük kazalara da neden olan bu araçların park edecekleri noktaların gösterilmesini ve diğer alanlara park eden araçlara da ceza uygulanmalı. Otopark sorunu artık sadece şehir merkezi değil merkez dışı için de büyük sorun olmaya başladı” dediler.

Editör: Selim GÖKEL