Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının 2024 yılı bütçesinin görüşüldüğü Plan ve Bütçe Komisyonu Toplantısında söz alarak Niğde’nin hızlı tren ve havaalanı ile ilgili taleplerini yeniden gündeme getirdi. 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in sözlü sorusuna daha sonra yazılı yanıt veren Bakan Uraloğlu, hızlı tren projesiyle ilgili olarak, Konya-Karaman- Ulukışla-Yenice-Mersin-Adana arasında yüksek hızlı tren hattına dikkat çekti. Adı geçen güzergahta hızlı tren inşa edilerek Konya ve Ulukışla üzerinden gelen yüklerin Mersin ve İskenderun limanlarına daha hızlı aktarılmasının planlandığını belirten Bakan Uraloılu, “Bu kapsamda Konya-Karaman hızlı tren hattı hizmete alınmıştır. Projenin devamı olan Karaman-Ulukışla kesiminde yapım çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca Aksaray- Ulukışla-Yenice hızh tren hattında ise ihale hazırlık çalışmaları devam etmektedir” dedi. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Uraloğlu, havaalanı ile ilgili olarak da “Şehirlerimize havalimanı yapımında; yolcu beklentisi ve talep tahmin analizi, beklenen trafik değeri ve sonuçları yeterli seviyede çıkması durumunda, diğer ulaşım modlarıyla da ilişkisi göz önüne alınarak etüt-proje çalışmalarına başlanmaktadır” değerlendirmesinde bulundu. 

Bakan Uraloğlu, Niğde iline havalimanı yapımına yönelik değerlendirmelerin de bu çerçevede yürütüldüğünü anlattı. 

Hulus Özen Başkanlığındaki CHP Heyetinden Ziyaretler Hulus Özen Başkanlığındaki CHP Heyetinden Ziyaretler

NİĞDE ÜVEY EVLAT 

Önerge sahibi CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde’nin havaalanı temelinin 1996 yılında atıldığını anımsatarak, o tarihten bu yana temel atma haricinde hiçbir çalışma yapılmadığını ifade etti. Gürer,nüfusu Niğde’den az olan iller havaalanı yapıldı.Niğde ise es geçildi.Sanayi,üniversite ve turizm gelişmesi için Niğde havaalanı ihtiyaç olduğunu belirtti.

Yüksek Hızlı Tren projesinin çok sayıda ili kapsadığı halde Niğde kent merkezinin bu projeden de yararlanamadığına dikkat çeken  Ömer Fethi Gürer, “AK Parti iktidarları döneminde, Niğde ulaştırma alanında da ne yazık ki üvey evlat muamelesi görmektedir” değerlendiresinde bulundu. 

Yüksek Hızlı Tren projelerinde Niğde Merkez neden yok? Yüksek Hızlı Tren projelerinde Niğde Merkez neden yok?

NİDEF Hızlı Davrandı... Hızlı Tren için Başbakan'a teşekkür NİDEF Hızlı Davrandı... Hızlı Tren için Başbakan'a teşekkür

, Niğde merkez Yüksek Hızlı Trenden mahrum kaldı , Niğde merkez Yüksek Hızlı Trenden mahrum kaldı

Yüksek Hızlı Tren projelerinde Niğde Merkez neden yok? Yüksek Hızlı Tren projelerinde Niğde Merkez neden yok?

Niğde Havaalanınız Hayırlı Olsun... Haftanın Paylaşımı... Niğde Havaalanınız Hayırlı Olsun... Haftanın Paylaşımı...

Havaalanı Olmayınca Üniversite ve Sanayi Gelişmiyor Havaalanı Olmayınca Üniversite ve Sanayi Gelişmiyor

Başbakan Binali Yıldırım hızlı tren ve havalanı müjdesi verdi Başbakan Binali Yıldırım hızlı tren ve havalanı müjdesi verdi

Editör: Selim GÖKEL