Niğde'de 2023-2024 eğitim öğretim yılının sona eren birinci döneminde, 74 bin 283 öğrenci karne almanın heyecanını yaşadı.

Niğde’de üniversite öğrencilerden köy okulları için proje Niğde’de üniversite öğrencilerden köy okulları için proje

Vali Cahit Çelik, 2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılı birinci yarıyıl karne dağıtım törenine Sakarya İlkokulu’nda katılarak, öğrencilerin karne sevincine ortak oldu. Programa Vali Cahit Çelik’in yanı sıra AK Parti Niğde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, okul idarecileri ve veliler katıldı.

Sınıfları tek tek gezerek öğrencilere karnelerini veren Vali Cahit Çelik, çocuklara yarıyıl tatili süresince dinlenmeleri ve eğlenmelerinin yanı sıra kitap okumayı ihmal etmemeleri konusunda nasihatlerde bulundu. Karne dağıtım töreninde yaptığı konuşmasında 2024 yılında TEKNOFEST’in Adana ilinde yapılacağını hatırlatan Vali Çelik, öğrencilerin her kademede TEKNOFEST başvuru yapabileceğinin altını çizdi.

Vali Çelik karne dağıtım töreni esnasında yaptığı konuşmasında; “Öğrencilerimizin karne heyecanına ortak olmak amacıyla 498 öğrencimizin eğitim-öğretim gördüğü Sakarya İlkokulumuzda sizlerle bir arada olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduk. Birazdan çalacak son ders ziliyle birlikte öğrencilerimize karnelerini verecek ve onları on beş günlük tatile yolcu edeceğiz. İlimizde bu eğitim-öğretim döneminde toplam 5.634 öğretmenimizin, 389 okulumuzda görev yapmak suretiyle 74 bin 283 öğrencimizin eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmüşlerdir. 2023-2024 eğitim öğretim döneminin ilk yarısını kazasız belasız bir biçimde tamamlamış bulunmaktan dolayı büyük memnuniyet duyduk. Geleceğimizin teminatı yavrularımızın eğitim-öğretiminde emek veren başta öğretmenlerimiz olmak üzere eğitim camiasının tüm paydaşlarına dönem boyunca yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum.

Yarıyıl dönemi yoğun bir temponun ardından yavrularımız için hem dinlenme hem de bir sonraki dönem için enerji depolamak adına iyi bir fırsattır. Yine bu tatil süresi, velilerimize, çocuklarımızın eğitim durumlarını analiz ederek eksiklerini görme ve değerlendirme fırsatı sunması açısından oldukça önemlidir.

Dünyada teknoloji son derece gelişmiş, buna paralel olarak da uzay çalışmaları ivme kazanmış durumdadır. Bu teknolojiyi yakalamak adına ülkemizin her yıl düzenlediği TEKNOFEST yarışması bu yıl Adana ilimizde düzenlenecek. Velilerimizden, çocuklarımızdan, öğretmenlerimizden talebim, çağın yeniliklerini takip etmeleridir. Kendimizi mutlaka teknoloji çağına adapte etmek zorundayız.

Bu bağlamda ilk öğretimin her kademesinden TEKNOFEST’e başvuru yapılabiliyor. Bu bu yarıyıl tatilinde çocuklarımız TEKNOFEST'le ilgili hem kayıt yaptırıp hem başvuru yaparlarsa bu anlamda vakitlerini çok doyurucu bir biçimde değerlendirmiş olurlar. Artık her şey yazılımlarla yapay zeka ile yapılıyor günümüzde. Teknolojinin çok ilerlediği bu dönemde bizim de ülke olarak hazırlanmamız gerekiyor.

Dün ülkemizin gururu ilk astronotumuzu semaya gönderdik. Bundan büyük bir gurur ve mutluluk duyduk. İlk Türk astronotumuz Alper Gezeravcı uzayda ülkemiz adına bilimsel çalışmalar yapacak. Neden bir astronot da buradaki gözleri ışıl ışıl parlayan yavrularımızdan çıkmasın. Tüm yavrularımıza geleceğin Türkiye’sinin, Türkiye Yüzyılının inşasında güvenimiz tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle öğrencilerimize ve eğitim camiamızın her kademesinde görev üstlenen eğitimcilerimize ve tüm paydaşların iyi bir tatil geçirmesini temenni ediyor, hepinizi sevgi ile selamlıyorum.” dedi.

Whatsapp Image 2024 01 19 At 14.05.18 (3)Whatsapp Image 2024 01 19 At 14.05.18 (1)

Editör: Selim GÖKEL