Niğde Valisi Cahit Çelik, Niğde’de iki gündür devam eden etkili yağışlar sonrası meydana gelen sel ve su baskınlarından zarar gören Karaatlı, Hacıbeyli ve Yarhisar’a giderek bölgeyi yerinde inceledi. Yetkililerden bilgi alan Vali Çelik, vatandaşlarımızın taleplerini dinleyerek hasar tespit çalışmalarının ivedilikle başlatılması konusunda talimat verdi

Çizme giyerek bölgede yapılan çalışmaları inceleyen ve zarar gören yerleri tek tek ziyaret eden Vali Çelik, zarar gören vatandaşların yanında olduklarını, gerekli çalışmaların hızla yapılacağını söyledi.

Ekiplerin yoğun bir şekilde çalışmalara devam ettiğini belirten Vali Çelik, "İlimizde bir kaç gündür devam eden aşırı yağışlar sonucu su baskınları ve sel meydana geldi. Özellikle son iki gündür yoğun yağışlar nedeni ile ilimiz genelinde meydana gelen sel ve su baskınlarının zarar verdiği köy ve kasabalarımızda incelemelerde bulunarak; vatandaşlarımızdan gelen talepleri dinledik. Rabbim, ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun” dedi.

DEVLETİMİZ GÜÇLÜDÜR…

Devletimizin sosyal bir hukuk devleti olduğuna vurgu yapan Vali Çelik," Tüm kurumlarımızla meydana gelen afetin etkilerini silmeye çalışıyoruz. Çalışmalar tüm eksikler giderilene kadar devam edecek. Hepimize geçmiş olsun. Biz elimizden gelen en hızlı şekilde buradaki yaraları sarmak için çalışacağız. Gece gündüz çalışacağız. Bundan da hiç kimsenin şüphesi olmasın "dedi.

Başkent ve Ege Niğdeliler Derneği Genel Kurulları Yapıldı Başkent ve Ege Niğdeliler Derneği Genel Kurulları Yapıldı

Vali Çelik, Ziyaretler esnasında yaptığı konuşmasında köylerde yaşayan vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırarak refah seviyesini yükseltmek ve bölgede yaşanan sorunların bir an önce giderilmesi noktasında İl Özel İdaresi olarak gereken çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.

Vali Çelik; “Tarım ve hayvancılıkla uğraşarak kendisine, çevresine, iline ve ülkesine katkı sağlayan köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızın yanında olmak ve onlara destek olmak bizlerin en önemli sorumlulukları arasındadır. Bizler de her fırsatta vatandaşlarımızın arasında olmaya gayret ediyoruz. Vatandaşlarımızı dinleyerek bizlere ilettikleri her türlü ihtiyaç, sıkıntı ve taleplerini imkânlar çerçevesinde yerine getirmeye çalışıyoruz. İnşallah bu ziyaretlerimiz hız kesmeden devam edecek” dedi.

Editör: Selim GÖKEL