Bor Karma ve Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Toplantısı Niğde Valisi Cahit Çelik Başkanlığında yapıldı.  Bor Karma ve Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Toplantısında sanayi bölgesindeki yapılacak çalışmalar ve yatırımlar değerlendirildi.

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Niğde Valisi Cahit Çelik ise, Bor Organize Sanayi Bölgesine çok ciddi yatırım talepleri olduğunu belirterek, “Bildiğiniz gibi ilimizde şu an faal durumda bulunan 2 tane organize sanayi bölgesi var. Aynı zamanda altyapısı devam eden bir tane organize sanayi bölgemiz var. Nasıl ki Aksaray il olduktan sonra ciddi anlamda bir ivme kazandı. Bizde yapılan otobanla beraber Niğde’nin de ciddi manada bir ivme kazanacağını düşünüyoruz. Hem Bor ilçemize hem de Niğde’mize ciddi anlamda bir güç verecek.

Şu an Organize Sanayi Bölgesi içerisinde çok ciddi firmalarımız var. Aynı zamanda çok ciddi anlamda yatırım için talep var. Niğde Organize Sanayi Bölgesi içinde hayırlı haberleri, güzel haberleri yakın zamanda almış oluruz. Ben emekleri, çabaları ve gayretleri için değerli vekilimize ve Tarım Bakanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

 Ak Parti Niğde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt toplantının ardından Bor Organize Sanayi Bölgesini ziyaret ederek, Bor Organize Sanayi Bölgesinin genişleyeceğini ve Bor OSB’nin hemen karşısına 550 işyeri ve dükkândan oluşan Yeni Sanayi Sitesinin inşa edileceği müjdesini verdi.

ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ GENİŞLİYOR

Ak Parti Niğde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında Ankara’dan gelir gelmez ayağının tozuyla Bor Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret ettiklerini belirterek, “Aslında amacımız hem ilimize özelde de Bor ilçemize birtakım müjdelerimiz vardı. Onları paylaşım istedik. Bu müjdelerimizden bir tanesi biliyorsunuz, Niğde Organize Sanayi Bölgemiz ve Bor Organize Sanayi Bölgemiz ilimize ekonomik anlamda katkı sağlayan, yükünü çeken, istihdam potansiyeli olan 2 tane organize sanayi bölgemiz.

Bu organize sanayi bölgelerimizde halihazırda çok ciddi firmalarımız var. Çok ciddi istihdam gerçekleştiriyorlar. Ancak gelen talepler doğrultusunda aslında mevcut alanların bu ihtiyacı karşılamadığı ve yeni alanlara ihtiyaç duyulduğunu görüyoruz. Bu yeni alanlar için her iki organize sanayi bölgemizin genişlemesine dönük olarak OSB yönetimlerimiz ilgili müracaatlarını ilgili bakanlıklarımız hem Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza hem de Tarım ve Orman Bakanlığımıza yapmışlardı. Tabu bu organize sanayi bölgemizin genişlemesi daha önce şartlar olgunlaşmadığı için uygun görülmemişti” dedi.

Geçen yıla göre kurban fiyatları yüzde 100 arttı Geçen yıla göre kurban fiyatları yüzde 100 arttı

BOR OSB’NİN GENİŞLEMESİNDE ENGEL KALMADI

Vekil Uzkurt, Bor Organize Sanayi Bölgesi’nin genişlemişi konusunda yaptıkları çalışmalar ile sonuca ulaştıklarını belirterek, “Biz hem Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızla hem de Tarım ve Orman Bakanımızla yaptığımız görüşmelerde gerçekten Bor ilçemizin bu anlamda artık Organize Sanayi Bölgesinin halihazırda bu ihtiyaçlara cevap veremediğini ve yine bir alanın da OSB’ye katılması gerektiğini kendilerine ifade ettik. Birkaç defa bu konuyla ilgili bizzat görüştük. Ben buradan Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı beye şükranlarımı arz ediyorum. Kendisi de bu ihtiyacın gerçekten burada hasıl olduğunu ve bu konuya ilişkin çözüm üretmek üzere bakanlığın çalışacağını söylemiştir. Bugün itibarıyla Tarım ve Orman Bakanlığımız bu genişlemeye ilişkin olumlu kararını bizlerle paylaştı. Bende bu müjdeyi kamuoyuyla ve Borlu hemşerilerimle paylaşmak istedim” dedi.

300 MİLYON DOLARLIK YATIRIM ÖNGÖRÜLÜYOR

Bor Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılacak genişleme ile birlikte 8 bin kişinin istihdama katılmasını beklediklerini belirten Ak Parti Niğde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, “Hali hazırda biliyorsunuz 705 hektar üzerine kurulu olan organize sanayi bölgemizde 201 faal, 88 proje ve inşaat safhasında ve 19’u da tahsis aşamasında olmak üzere toplamda 308 sanayi parselimiz bulunuyor.

Burada halen 3 bin kişi civarında bir istihdamımız var. Ancak bu işletmeleri devam eden parsellerimizle de imalata üretime geçildiğinde oradaki fabrikalarımızda faal duruma geldiğinde burada yaklaşık 7 bin kişinin istihdam edilmesini öngörüyoruz. İnşallah 430 hektarında OSB’ye katılmasıyla yeni bir olan olarak, biz 400 hektarda yaklaşık 8 bin kişinin istihdam edilmesini ve 300 milyon dolarlık bir yatırım yapılmasını öngörüyoruz ki, bu gerçekten Niğde için çok ciddi bir yatırım ve istihdam rakamı olacak. Burada da yaklaşık 8 bin kişinin istihdama katılması ile birlikte gelecek dönemde inşallah 15 bin kişinin organize sanayi bölgesinde istihdam edilmesini bekliyoruz. Bu gerçekten ilimize, ilimizin sanayisine yapılabilecek en büyük katkılardan bir tanesi” şeklinde konuştu.

UZKURT’TAN BOR’A YENİ SANAYİ SİTESİ MÜJDESİ

Ak Parti Niğde Milletvekili Cevahir Uzkurt, açıklamasının devamında Bor’a yaklaşık 550 tane işyerinin bulunacağı Yeni Sanayi Sitesinin yapılacağı müjdesini vererek, “Tabii burada başka bir müjdeyi daha paylaşmak isterim. TBMM’de Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcımızla bir görüşmemiz oldu. Burada yine Bor OSB’nin tam karşısında 305 bin metrekare üzerine kurulu olacak yaklaşık 550 tane işyerinin dükkânın yer alacağı bir Bor Yeni Sanayi Sitesinin kurulum sürecini de başlatmış olduk. Bu müjdeyi buradan sizler aracılığıyla vermiş olayım.

Bor Yeni Sanayi Sitesi projemizle burada 250, 400 ve 750 metrekarelik olmak üzere çeşitli büyüklüklerde toplamda 550 tane dükkân olmasını hedefliyoruz. Şu ana kadar kooperatifin yanlış bilmiyorsam 400 tane, dolayısıyla 150 tane de yeni ihtiyaçları karşılayacak şekilde ek dükkân yapımını da buradan sağlamış olacağız. Burada arsa tahsis bedelleri belirlendi ve arsa taşı işlemi için sayın bakanımızla, bakan yardımcımızla yapmış olduğumuz görüşmede bunun sözünü almış olduk. İnşallah gelecek dönemde Bor ilçemizde Organize Sanayi Bölgesinin genişlemesi ile yeni sanayi sitesinin de katılmasını ve burada da özellikle Bor esnafımızın ihtiyacı olan bu dükkanları onlara kazandırmış olmayı ümit ediyoruz. Yeni yanımızda AYDER Sanayi Sitesi bitmek üzere. Geçtiğimiz yıl onlarında birtakım talepleri vardı. O talepleri de ilgili bakanlığımızla görüştür. Finansman talebini karşılamış olduk. İnşallah en kısa zamanda da oranın süreci bitmiş olacak. Orası da faaliyete geçmiş olacak” ifadelerini kullandı.

İLİMİZİN TÜM KONULARIYLA YAKINDAN İLGİLENİYORUZ

Niğde’nin tüm konularıyla yakından ilgilendikleri belirten Ak Parti Niğde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, “Bizler ilimizin ve ilçelerimizin gerek sanayi gerek ekonomi gerek istihdam gerek turizm gerek tarım ve ziraat gibi bütün konularıyla yakinen ilgileniyoruz. Bu anlamda ilimize ne tür yatırımlar ne tür projeler kazandırabiliriz bunları takip ediyoruz. Ben bu anlamda bu konuyla bizzat ilgilenen sayın bakanlarımıza ve sayın valimize gerçekten şükranlarımı arz ediyorum. İnşallah gelecek dönemde de bu yatırımları ilimizde ve ilçelerimizde artırarak kazandırmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Editör: Selim GÖKEL