Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi'nde “Cumhuriyetin 100. Yılında Öğretmen Yetiştirmede Milli ve Manevi Şuur” temalı 24 Kasım Öğretmenler Günü Etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, Niğde Vali Yardımcısı Ahmet Arık, Niğde POMEM Müdürü Mehmet Kemal Arısoy, il protokolü, Üniversite akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Resim Sergisi ve Koro Konseri

YÖK Üniversitede “Bilgisayar ve Bilişim Teknolojileri Fakültesi” Kurulmasını Uygun Buldu YÖK Üniversitede “Bilgisayar ve Bilişim Teknolojileri Fakültesi” Kurulmasını Uygun Buldu

Etkinlik başlamadan önce fuaye alanında Üniversite Eğitim Fakültesi Resim-iş Öğretmenliği Ana Bilim Dalı tarafından hazırlanan Resim Sergisi açılışı yapıldı ve katılımcılar tarafından sergi gezildi.

Serginin akabinde Üniversite Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Korosu tarafından konser verildi. Dr. Öğr. Üyesi Aysun Rabia Hamzaoğlu Birer'in şefliğinde öğrencilerden oluşan koro, İstiklal Marşı'nın ardından Cumhuriyet Marşı, Vatan Marşı, Sen Varsın Öğretmenim ve Öğretmen Marşlarını seslendirdi.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, 24 Kasım'ın Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmen ünvanı verilmesinin yıl dönümü olduğunu belirterek sözlerine başladı. Atatürk'ün "Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır." sözünü hatırlatan Rektör Uslu, konuşmasının devamında “100 yıl önce Cumhuriyet ışığıyla aziz milletimizin yolunu aydınlatan Büyük Atatürk, Başöğretmenlik ünvanıyla biz eğitim ordusuna bu sözlerle çok önemli sorumluluklar bırakmıştır.” dedi.

Anadolu'nun Yükseköğretim ve Bilimde Parlayan Yıldızı Üniversitenin de bu anlayıştan hareketle öğretmenler yetiştirdiğine vurgu yapan Rektör Uslu konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "Gençlerimiz, üniversitemizden milli kimliği ve kültürü özümsemiş, üstün görev ve sorumluluk anlayışını kazanmış bir şekilde mezun olmaktadır. Onlar, ülkemizin her bir köşesinde Aybüke Yalçın’ların, Necmettin Yılmaz’ların ve nice öğretmen şehitlerimizin aziz hatıralarını yaşatmaya devam edeceklerdir!"

Rektör Uslu konuşmasına "Görevlerini layıkıyla yerine getiren, ülkesine ve milletine hayırlı nesiller yetiştiren tüm öğretmenlerimize şükran ve minnetlerimi sunuyor; başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal etmiş ve görevi başında Şehit düşmüş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Tüm eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun." ifadeleriyle son verdi.

Dekan Çınar Geleceğin Öğretmenlerine Seslendi

Konuşmasına başlarken görevi başında Şehit olan öğretmenlerimizi saygı ve minnetle anan Üniversite Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir Çınar, konuşmasında geleceğin öğretmen adaylarına hitaben "Gençler; Türkçeyi, Türk kültürünü ve bilim ışığını yayacak birer nefer olmanızı istiyorum." dedi. Konuşmasında "Türk gençliğini damarlarında üç kıtanın ırmakları dolaşan, Hazar'ın suyunda Kafkas rüzgarlarında gönlünü serinleten, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi'nde kendini bulan, demir bilekli, çelik yürekli bir nesil olarak görmek istiyorum." ifadelerine yer ver Çınar, öğretmenlik mesleğinin gerektirdiği bilinç ve şuura vurgu yaptı. Çınar son olarak başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal etmiş ve görevi başında şehit düşmüş tüm öğretmenleri rahmet ve minnetle andığını belirterek 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladığını ifade etti.

"Öğretmen Yetiştirmede Milli ve Manevi Şuur" Konferansı

Konferansa konuşmacı olarak katılan Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selahattin Avşaroğlu konuşmasında, milli ve manevi şuurun oluşumunda toplumsal hafızanın yeri ve önemine değinirken ayrıca eğitim sürecinde gençlere milli bilinç vermede öğretmenlik mesleğinin kritik bir işleve sahip olduğunu aktardı. Sunumunda milli şuuru besleyen toplumsal hafıza için tarihi olaylardan da örnekler veren Avşaroğlu, ayrıca eğitim fakültelerinde öğretmen yetiştirmenin bu bağlamda oldukça önemli olduğunu ve bu fakültelerin bir milletin geleceği açısından çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti.

Etkinlik belge takdimi ve günün anısına çekilen toplu fotoğrafla son buldu.

883b7237-ae25-4560-9d7f-fe0b8d376bd8

6550f357-03d0-4473-b7d1-870e692f6349

Editör: Selim GÖKEL