Bugün Niğde’de ve Bor’da Ülkücü, Milliyetçi özneli iki haber vardı. Haberin birisi Niğde’de  İyi Parti’den Ak Partiye üye geçiş töreni. Diğeri ise Bor İlçesinde eski yeni ülkücülerin, milliyetçilerin MHP Adayı Sıtkı Erat’ın etkinliğine katılmaları. (Özet video yukarıda izleyin)

İki ayrı fotoğraf biri Niğde’den diğeri Bor’dan. Borlunun farkını gördük.

Bor İlçesinde MHP adayı Sıtkı Erat’ın programının ismi “Vefa Buluşması” idi. Anlamlı bir isim katılanlar ise  eski yeni MHP ilçe başkanları, eski yeni il genel ve belediye meclis üyeleri, eski yeni ülkü ocakları başkanları. Yılların ülkücüsü Kemal Çetin abiden, Mehmet Şimşek’e gençlerin hamisi eski ilçe başkanlarından Ahmet Ermiş’e… Mevlüt Hocaya, ülkü ocaklı gençlere kadar Bor’da bildiğiniz, bildiğimiz ama isimlerini bu yazıya sığdıramayacağız,  geçmişte bu davaya emekleri geçmiş, görev almış, görevlendirilmiş, sahiplenmiş, sadık kalmış onlarca isim vardı.

Bor’da bir dönem yerel sebeple değil, genel sebeplerle  İyi Partiye, Ak Parti’ye başka partilere gönül vermiş, tavrını belli etmiş veya etmemiş,  ama bugün yine eski yuvasına dönmüş benim şahsen  tanıdıklarım da vardı. Sordum “Bu seçim Bor’da böyle” dediler.

Başka kimler vardı.

Camiayı,  ideolojik  olarak da bilen, tanıyan biri olarak söylüyorum.  Orada 1970 lerin, 1990 ların ruhunu, heyecanını gördüm.

Niğde’nin Seçimi – Notlar – Sayılar - Oranlar Niğde’nin Seçimi – Notlar – Sayılar - Oranlar

Ak sakallılar vardı.

Programda ellerine mikrofonu alıp tam bir ülkücü gibi konuşan, bir milliyetçinin olması gerektiği gibi konuşan,  bugün burada neden olduklarını, neden olmaları gerektiğini anlatan bir çok ülkücü gördük. 

Eleştirilerini de sundular ama Yunus gibi de konuştular. Ülkücü davasına küsmez, gönül koyar ama vakti geldiğinde yüreğini üç hilale koyar. Taa... Kürşat’ın Çinlinin Sarayını basmasından beri,  binlercesi yüreğini değil, canını koymuş.

Bir önceki dönem ilçe başkanı Uğur Zorlu şöyle diyor; "Şahsım adına farklı adaylara destek olacağım söylentilerini kasıtlı çıkartıyorlar. Ben buradan onlara diyorum ki! Bizim yolumuz milliyetçi ülkücü hareket yolu, Bizim davamız her daim bu davadır. Gerekli yerlere bu mesaj gitmiştir”. dedi. 

Yine iki önceki ilçe başkanı Ahmet Ermiş diyor ki; “Önce milletimiz için, Bor’umuz için, davamız için, adayımız için hayırlara vesile olur. 31 Mart gecesi Allah’ın izniyle Bor’da 3 hilalli bayrağımız dalgalandıracağız”

Mevcut ilçe başkanı Mustafa Tecimer ise; Birlik, beraberlik içinde… Başaracağız, başaracağız, başaracağız! “ dedi.

Hilal bıyıklı gençler vardı. Asenalar vardı.

 Hüseyin Nihal Atsız’ın “ Bize bir gençlik lazımdır. Temelinde cehalet, duvarında riya, tavanlarında dalkavukluk bulunmasın” diyerek tarif ettiği bir gençlik.

Yine; “Bir milletin yürütücü kuvvetine “ülkü” denir" demiş.

Bu “ÜLKÜ”yü  Bor’da gördük.

Sıtkı Başkan! çok şanslı.

...

Selim GÖKEL - Yazdı. 

Editör: Selim GÖKEL