Niğde Şoförler Odasının taksici esnafının, mevcut taksimetre bedellerinin yetersiz olduğu gerekçesiyle zam talebi kabul gördü. Alınan kararla hem taksi ücretlerine hem de toplu taşıma ücretlerine zam yapıldı. Niğde’de taksi ücretlerine yüzde 50, özel halk otobüsü ücretlerine yüzde 30 zam yapıldı.

Gündeme dair 15 maddenin görüşülerek karara bağlandığı Belediye Meclisi Toplantısında, taksi ve özel halk otobüsü ücretleri için belirlenen yeni tarifeler oy çokluğu ile kabul edildi.  Niğde Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı bünyesindeki taksici esnafının, mevcut taksimetre raiçlerinin yetersiz geldiği gerekçesiyle günün şartlarına göre yeniden belirlenmesi talebi, Belediye Meclisi Toplantısında ele alındı. 

Geçen yıla göre kurban fiyatları yüzde 100 arttı Geçen yıla göre kurban fiyatları yüzde 100 arttı

TAKSİ AÇILIŞ ÜCRETİ 20 LİRAYA ÇIKTI 

Belediye Meclisi’nde oy çokluğu ile alınan karara göre 13 lira olan taksimetre açılış ücreti 20 liraya, 10 lira olan kilometre ücreti 15 liraya yükseldi. 0-100 metre arası taksimetre ücreti 1 liradan 1.5 liraya 1 dakika bekleme ücreti ise 1 liradan 1,5 liraya çıktı. Kısa mesafede indi binci ücreti de 30 liradan 50 liraya yükseltildi. 

ÖĞRENCİ TAŞIMA ÜCRETİ 9 LİRA OLDU 

SS 51 Nolu Özel Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanlığının, artan giderler nedeniyle otobüs ücretlerine zam yapılması talebi de Niğde Beledi Meclisi’nin Temmuz Dönemine ait toplantısında ele alındı.  Buna göre 7 lira olan ‘tam kartlı’ özel halk otobüsü ücreti 9 liraya, 9 lira olan tam kartsız yolcu taşıma ücreti 11,5 liraya, 5 lira olan ‘öğrenci kartlı’ ücreti 6,5 liraya, 6,5 lira olan kartsız öğrenci taşıma ücreti de 8,5 liraya yükseltildi. 

Editör: Selim GÖKEL