AK Parti Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde ili sınırları içinde yeraltı su kuyularına ruhsat belgesi verilmeye başlandığını söyledi. Kavaklıoğlu fenni mesul aracılığıyla Devlet Su İşleri Konya Bölge Müdürlüğüne müracaat edileceğini ve belgelendirilecek kuyulara sayaç takılacağını kaydetti.


Yürütülen bir çalışmayla ruhsatsız su kuyuları sorununun da çözüme kavuşacağını ifade eden Milletvekili Kavaklıoğlu, şimdiye kadar ruhsatlandırılamayan kaçak su kuyularının ruhsatlandırılması için vatandaşların lehine bir çalışma yürütüldüğü söyledi. Kavaklıoğlu, yakında sonuçlandırılacak çalışmaların sonunda ruhsatsız tüm su kuyularının yasal prosedüre kavuşmasının sağlanacağı müjdesini verdi. Ruhsatsız bütün su kuyularının ruhsatlı hale getirilmesi öngörülen çalışmada su kuyularına elektronik ölçüm cihazı takılacaktır.


Şâhısa 2000 Kooperatife 3500 metreküp

Kendilerine gelen sorunları ilgililerle paylaşan Alpaslan Kavaklıoğlu, ruhsatsız su kuyularının da Niğde’de önemli bir sorun olduğunu gördükleri günden itibaren kapsamlı bir çalışma başlattıklarını ve gelinen noktada vatandaş lehine bir çalışmanın sözkonusu olduğunu ifade etti. Ruhsatsız su kuyularını ruhsatlandırmak isteyen vatandaşların bir fenni mesul aracılığıyla gerekli belgeleri tamamlayarak ruhsat sorununu çözmelerinin mümkün olacağını söyledi. Kavaklıoğlu ayrıca çalışmalara göre şahıs kuyularında hektar başına 2000 metre küp, kooperatif kuyularında ise 3500 metre küp su kullanım hakkı verilmesi doğrultusunda olduğunu vurguladı.


Öte yandan DSİ’nin Akkaya barajında yaşanan kirlilikle ilgili temizleme çalışmalarına da yakında başlayacağı bilgisi veren Kavaklıoğlu, barajda biriken çamurun iş makineleriyle temizleneceğini belirtti. 








Editör: TE Bilişim