Z. Cem Yıldırım yazdı.

“ Efendiler, sırası gelmişken, aziz milletime şunu tavsiye ederim ki, bağrında yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki öz cevheri çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an geri kalmasın.” 
M. Kemal Atatürk

Değerli dostlar, Avukat Şemail Kahraman 24 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde Vatan Partisi’nden Niğde milletvekili adayı oldu.

24 Haziran seçimlerinin hemen öncesinde, 

ulu önderimiz M. Kemal Atatürk’ün girişteki sözünün gereği olarak üzerime düşen önemli bir görevi - sorumluluğu yerine getirmek, aile avukatımız da olan Şemail Beyi objektif olarak, samimiyetle ve de tüm içtenliğimle sizlere tanıtmak ve anlatmak istiyorum. 

Ben, Şemail Beyi Vatan Partisi Niğde İl Başkanı olduğum dönemde 2012 yılında Genel Başkanımız Doğu Perinçek’in Silivri Cezaevinde yazdığı ‘Türkiye’nin Anayasa Birikimi’ adlı kitabın Niğde ve Bor’da bulunan tüm avukatlarımıza tanıtımını yapmak üzere gittiğim avukatlık bürosunda tanıdım. O gün başlayan dostluğumuz bugüne değin ara vermeden derinleşerek ilerliyor. Şemail Bey gibi bir örnek aydını hayatın içinde mücadele ederken tanımanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyorum. Kendisini tanımış olduğum için kendimi çok şanslı sayıyorum.

Şemail Beyle tanışıklığımız sonrasında yol arkadaşlığına evrildi ve o günden bu yana hep birlikte yürüdük. Bir dönem AKP-CHP-MHP ve HDP’nin birlikte yapmaya çalıştığı ‘Türk’süz Atatürk’süz Yeni Anayasa’ çalışmalarına karşı tüm yurtta ayağa kalkan milletimizin de destek verdiği Milli Merkez adıyla kurumsallaşan yapının içinde yan yana yer aldık. 

O, Doğu Perinçek’in Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunduğu, Türkiye’nin en temiz insanlarının, Türk Ordusunun en birikimli, en vatansever kadrolarının, Mustafa Kemal’in Askerlerinin yargılandığı ERGENEKON Davalarının tüm Türkiye’ye korku saldığı yıllarda, dost sandıklarımızın bizimle yan yana gelmeye korktuğu, tanıdıklarımızın telefonlarımıza bile bakmadığı şartlarda Şemail Bey İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in Niğde’deki diğer dokuz avukatla birlikte, büyük bir cesaretle, avukatlığını üstlendi.

Silivri Cezaevi önünde, soğuk ve yağmurlu havaya aldırmadan biber gazına ve tazyikli suya karşı dimdik ayakta dururken ve milletimizle cezaevi arasına çekilmiş demir barikatları aşarken Şemail Bey bizimle birlikte en öndeydi. 

‘Ermeni Soykırımı’ yalanlarına karşı tüm dünyada mücadele için kurulmuş Talat Paşa Komitesi öncülüğünde 2015 Şubat’ında Fransa’nın Strazburg kentindeki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Daire önünde Avrupa’nın her yöresinden gelen Türk soydaşlarımızla kucaklaşıp, onlara sarılan ve ‘Ermeni Soykırımı İddiası uluslararası emperyalist bir yalandır. Biz soykırım yapmadık, vatanımızı savunduk’ diyen yine Sayın Şemail Kahraman’dı.

Türkiye’ye dönüşümüzden sonra kendisi davetimiz üzerine Vatan Partisine üye oldu ardından da ‘vatan görevi’ diyerek milletvekili adaylığı önerimizi kabul etti. Partimizin kadro ve üyelerinin yanı sıra kendisiyle hem Niğde il ve ilçe merkezlerinde, hem de bütün köy ve mahallelerimizde seçmenin bulunduğu her yerde her dükkâna birlikte girdik, birlikte yürüdük. Kendisini, başarılarını, kahramanlığını seçmenlerimize büyük bir gururla tanıttık, anlattık. 

Seçim çalışmaları esnasında ‘Aslolan vatansa gerisi teferruattır’ düşüncesi bizi her zaman motive etti, bitmek bilmez güç verdi, ayakta tuttu. Karşılık beklemeden, hep ‘bilenin bilmeyene, olanın olmayana borcu olduğundan’ hareketle ilerledik. 

O, Atatürk’ün açtığı yolda hep iyimserlikle, cesaretle ve kararlılık içinde yürüdü ve milletimizin de bu ışıklı yoldan aynı kararlılıkla birlik ve beraberliğini koruyarak ilerlemesi için çaba gösterdi. 

Seçimin ertesi günü, herhangi bir karamsarlığa kapılmadan, ‘feda olsun’ ve ‘mücadeleye devam’ dedi. Çünkü hepimiz biliyoruz ki ‘mücadele edenler her zaman kazanmamıştır ama kazananlar her zaman mücadele edenler olmuştur’.

Ve geldik bugüne. 4 Mayıs’ta alınan erken seçim kararıyla ülkemiz, 2015 1 Kasım seçimlerinden kısa bir süre sonra, genel seçimlere de daha 19 ay varken, apar topar bir seçime ilerliyor. Cumhur ve Millet ittifaklarının yanı sıra Vatan Partisi de seçimlere 81 ilde ve tüm seçim bölgelerinde bütün gücüyle katılıyor. Vatan Partisi Genel Başkanı Doktor Doğu Perinçek cumhurbaşkanı adayımız. Parolamız ‘Herkese İş, Üreten Millet, Teröre Son, Güçlü Devlet’.
Şemail Bey de 24 Haziran’da yapılacak seçimlerde Vatan Partisinden Niğde Milletvekili adayı.

Yolda gördüğünüzde kendisini durdurup tanışmanızı, Bor’a gittiğinizde bürosuna uğrayıp bir sıcak çayını içmenizi kuvvetle öneririm. Ne kadar haklı olduğumu sizler de hemen anlayacaksınız. 

24 Haziran Pazar günü seçim sandığının başına gittiğinizde derin bir nefes alıp oyunuzu Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde; Lozan ve 15 Temmuz Kahramanı, zorluktan zorbadan korkmayan, Silivri zindanını yıkan, Ermeni Soykırımını tarihin çöp sepetine atan Doğu Perinçek’e,
Milletvekili seçiminde de; Niğde’nin yetiştirdiği, Anadolu’nun değişik illerinde 21 yıl öğretmenlik yapmış, her zaman ilk adımı atarak topluma örnek olmuş, cesur, kararlı, birikimli, vicdanlı, iyi bir dost ve iyi bir aile babası olan avukat Şemail Kahraman’a oy veriniz. 

Çünkü Türkiye Büyük Millet Meclisine, Mustafa Kemal’in Askerleri yakışır, Şemail Kahraman yakışır.

Z. Cem Yıldırım 19 Haziran 2018 Niğde
Editör: TE Bilişim