Ak Parti Seçim İrtibat Bürosunun açılışını gerçekleştirmek ve Ulaşımda yapılan yatırımları yerinde incelemek üzere Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Niğde’ye geldi. Niğde Nevşehir yolunda yapımı devam eden Köprülü Kavşak üst geçidinde incelemelerde bulunan Bakan Arslan, Çiftlik Tepeköy dağ yolu inşaatında da incelemelerde bulunduktan sonra Niğde Valisi Yılmaz Şimşek’i makamında ziyaret etti.  

Bakan Arslan Valilik Ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada; “ Niğde’nin ekonomisinin sanayisinin ticaretinin endüstrisinin büyümesi adına Niğde’nin ulaşım projeleri önemli ama aynı zamanda Karadeniz’i Ak denize bağlarken Ege’yi Güneydoğu üzerinden Irak’a Suriye’ye İran’a bağlarken bulunduğu kavşak noktası anlamında bu projelerin yapılması bir o kadar daha önemli.

Bu çerçevede son 16 yılda Ulaşım Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı olarak başbakanımızın bakanlığı dönemi de dahil bizim yaptığımız yatırımların miktarı 5 milyar 552 milyon Türk lirası. Sadece bizim bakanlığımızın Niğde’de yaptığı yatırımların bedeli bu. 2003 yılında Niğde’de 54 kilometre bölünmüş yola sahipken 16 yıllık periyotta biz bunun üzerine tam 260 kilometre bölünmüş yol yapmışız. 54 kilometreyi 314 kilometreye çıkarmış durumdayız. Yine Niğde 2003'e kadar 80 yılda 50 kilometre sıcak karışımlı yol sahibiyken, bunun üzerine 228 kilometre ilave etmiş durumdayız. Toplam 278 kilometreye çıkmış durumda. Niğdeli vatandaşlarımız Adana’ya Mersin’e, Kayseri’ye, Konya’ya Nevşehir’e, Aksaray’a daha hızlı daha konforlu ulaşılabilir hale geldi.  Niğde için çok önemli olan bir proje. Edirne’den başlayarak Ankara’ya kadar otoyol var. Yine Niğde’den başlayarak Adana Gaziantep’e kadar otoyol var. Ankara Niğde arası eksik idi, geçen yıl yaptığımız ihale sonucunda yap işlet devret modeliyle yapılmak üzere yaklaşık 1 milyar 30 milyon Euro’luk ki bugün ki kurla yaklaşık 5,5 milyar Türk liralık bedelli ihalesi yaptık ve geçen sene ağustosta işe başlandı. Ağırlıkla Ankara tarafından başlandı. Ancak bunun sebebi Niğde tarafında devam eden kamulaştırmalarda 2-3 aylık daha süremiz var. Kamulaştırma biter bitmez Niğde tarafından da başlayacağız. Amacımız bu yolun tamamında şantiye halinde 277 kilometrenin tamamında çalışmak. 57 kilometrelik bağlantı yoları var aynı şekilde. Böylece Niğde Ankara arası 2 yıllık gibi kısa sürede bitirmek ve Edirne’den, Gaziantep’e kadar otoyolu kesintisin hale getirmek.  Bakanlığımızın 7 adet projesi inşaat halinde olup bu 7 adet projemizin bedeli 346 Milyon Türk lirası” dedi.
 
 
Editör: TE Bilişim