CHP Bor İlçe Başkanı ÇOPUR “ Tutuklu Milletvekilleri TBMM görevlerine başlamalıdır”

 

Cumhuriyet Halk Partisi Bor ilçe Başkanı Hacı Mustafa Çopur Tutuklu milletvekillerinin durumunun bir an önce sonuçlanmasını istedi ve Demokrasilerde halkın oyu ile seçilmiş vekillerin mecliste olmaması anlaşılır bulmadıklarını ifade etti.

 

 CHP BOR İlçe Başkanı Hacı Mustafa Çopur yaptığı açıklamada halkın temsilcisi olarak seçilen ve cezaevlerinde tutuklu bulunan gazeteci Mustafa Balbay ve Dr Mehmet Haberal ile diğer vekillerin meclisin açılışından beri tutuklu bulunmalarını doğru bulmadıklarını ifade ederek “seçilmiş vekiller TBMM görevlerini yapmaları için bir an önce hukuki durumun düzenlenmesini bekliyoruz. Bu süreç Demokrasimiz açısından doğru bir süreç değildir. Milletvekili olmalarına kadar her aşamasında yasal izin ile adaylıkları gerçekleşmiş ve milletvekili olmalarında sorun olmadığı belirtilmiş iken ve Seçim kurulunca milletvekili seçilmişlikleri onaylanmış iken seçilmiş milletvekillerinin halende tutuklu kalmalarının bir izahını anlayamıyor bulamıyoruz” diye konuştu.

 

 Bor ilçe örgütü olarak tutuklu milletvekilleri bir an önce özgürlüğüne kavuşması ve mecliste görevlerine başlamasını isteyen Çopur  eğer bir suç var ise yargılama sonucu ceza almalarının önünde bir engel yoktur ama seçilmiş vekillerin tutuklu iken  görevlerini yapamıyor olmaları önemli bir eksikliktir.”olduğunu da belirtti.

 

Editör: TE Bilişim