Saadet Partisi Niğde İl Başkanı Ahmet Binici yaptığı yazılı basın açıklamasında şunları söyledi; “ Malumunuz olduğu üzere Libya’da yaşanan hadiseleri hep birlikte takip etmekteyiz. Libya bizim için 5 asırlık bir birliktelik ve kardeşlik demektir. Libya bizim için 1911 Trablusgarp direnişi demektir. Libya bizim için Ömer Muhtar demektir. Libya bizim için Kıbrıs Barış Harekatında yanımızda duran tek ülke demektir. Bu sebeple biz Libya’da yaşanan krizin son bulmasını, barışın sağlanmasını canı gönülden istiyoruz. Bunun yanı sıra Libya ile aramızdaki her türlü ilişkinin geliştirilmesini candan desteklemekteyiz. Hükümetin bu şartlar altında almış olduğu Libya’ya destek kararının da doğru bir karar olduğu kanaatindeyiz. Çünkü Libya’da bugün BM tarafından kabul edilen meşru bir hükümet bir de onan karşı direnen asker kökenli birisi var. Batılı bazı ülkeler bu kişin arkasında durduğunu ilan ediyorlar lakin ben meşru hükümetin desteklenmesinin doğru bir karar olduğunu düşünüyorum. Bunu söylemeyi de bir vazife olarak görüyorum” dedi.

Yaptığı yazılı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da bir çağrıda bulunan İl Başkanı Binici, “ Irak bombalanmış, Suriye tarumar edilmiş, Askerlerimizin başına çuval geçirilmiş, 15 Temmuz hadisesi yaşanmış, Terör örgütlerine binlerce tır silah verilmiş. Bunca yaşanan hadiseye rağmen İncirliğin kapanması için daha başka ne yaşanması gerekiyor? Kendisi bize bunu açıklarsa memnun oluruz! Bu vesile ile ABD’nn son zamanlarda ki Türkiye karşıtı politikalarını, özellikle Ermeni soykırımı iddiasını tanıyan kararını şiddetle kınıyorum” diye konuştu.

Uygurlara uygulanan korkunç işkenceleri de tekrar gündeme getirmek istiyorum diyen Binici; “Bir soykırım meydana geliyor. Bir soyun düşüncesinin, medeniyetinin, inancının tamamen tahrif edilmesi gündemde. Türkiye’de bazı akl-ı evveller Çin’in ne Uygurlulara ne kadar yumuşak davrandığını iddia ediyorlar. Bunlar da Cumhurbaşkanı’nın danışmanları. Gel de bu işin içinden çık! Tabi sorunumuz sadece bu değil. Hala Akdeniz’de ne olacağı belli değil. Ege’de adalarımız gitmiş kimse gündeme getirme ihtiyacı duymuyor. İran’a karşı ambargo uygulanıyor, İran’ın yanında duramıyoruz. Yemen, Sudan, Somali karma karışık. Biz bu ülkelere bakıp sadece temennilerde bulunabiliyoruz ileriye gidemiyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim