Demokrat Parti Niğde Milletvekili Adayı Cengiz Sefer, 12 Haziran seçimlerine kısa bir süre kala yaptığı açıklama ile iktidar ile muhalefetin görevini tam olarak yapmadığı ifade ederek; “Mecliste Uzlaşma, Ulaşılamaz bir kavram haline gelmiştir” dedi.
 
12 Haziran seçimlerine sayılı günler kala siyasi partiler son kozlarını oynamaya devam ediyor. Demokrat Parti Niğde Milletvekili Adayı Cengiz Sefer, geçtiğimiz günlerde seçim sistemindeki çarpıklığı dile getirerek dikkat çektiği açıklamasına bugün yeni bir açıklama ekleyerek, mecliste bulunan partilerin ve milletvekillerinin millet namına çalışmadıklarını ifade ederek iktidar ve muhalefeti eleştirdi.
Sefer açıklamasında; “Bugüne kadar ki eleştirilerim çoğunlukla iktidar partisi olması ve bizim geleneğimizin devamı olduğunu iddia etmesi sebebiyle Adalet ve Kalkınma Partisi üzerine olmuştur.
Lakin bu demek değildir ki meclisteki muhalefet partileri doğru yolda çözümler üretmektedir. Halen büyük yanlışlar içindedirler. 4 yıllık yasama döneminde yapıcı hiçbir icraatları yoktur ki milletimize faydası olsun!
Doğru yanlış gözetmeksizin her şeye itiraz etmek ve çeşitli yollarla engellemek muhalefet etmek demek değildir. Meclisimiz milletimizin menfaatine faydalı işler yapma yeridir. Hacivat- Karagöz oyunu oynama yeri değildir. Millet için hangi faydalı öneriyi vermişlerdir de bir araya gelememişlerdir. Türk toplumunun ekseriyetini oluşturan muhafazakâr- demokrat kesimin ihtiyaçları ve beklentileri muhalefet tarafından göz ardı edilmiştir.
TBMM kişisel siyaset yapma yeri değildir. Birileri için bazı şeyleri tasdik etme ve ya etmeme makımıda değildir!
Orası 550 milletvekilinin kendi iradeleri ile oy kullanacağı, oy aldığı vatandaşı temsil etme yeridir. Maalesef meclisimizde milletimizin iradesine karşı boykotlar olmuştur. Uzlaşma ulaşılmaz bir kavram haline dönüşmüştür. Milletimizin menfaatleri hiçe sayılmıştır. Başarısızlıklardan medet umulmuştur. Gerek iktidarın, gerekse muhalefetin başarısız olması milletimizin zararınadır. Ve bu başarısızlıkların telafisi uzun zaman alır, memleketimiz bundan yara alır.
Allah nasip ederse bizim iktidarımızda milletimizin menfaatine olan hiçbir teklife olumsuz yaklaşmayacağız. Yapıcı olacağız, birleştirici olacağız.
İçinde bulunduğum bu hizmet yarışında bu saydığım değerlerin bütün aday arkadaşlarımızda bulunmasını temenni eder, oy verecek vatandaşlarımızın değerlendirmelerinde bu kıstasları göz ardı etmeyeceğini umarım.” dedi
Editör: TE Bilişim