Sağlık-Sen Niğde Şubesi İl Divan Kurulu Toplantısı Erden Ziyafet Sofrasında yapıldı. Yoğun bir ilginin olduğu il divan toplantı samimi bir havada geçti.

 

 

Niğde İli Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Emirhan Yardan, 636 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile oluşan yeni yapıyı, yeni uygulanmaya başlanan Kamu Hastane Birlikleri uygulamalarından oluşabilecek tedirginliklerin giderilmesi hususunda çeşitli noktalara değindi.

 

 

Genel Sekreter Dr. Yardan tarafından soru cevap şeklinde devam eden görüşmelerde sağlık çalışanlarının Kamu Hastaneler Birliğine bakışları ve bu uygulamadan duyulan tedirginliklerin giderilmesinde çok gerekli bir ön bilgilendirilme yapıldı.

 

 

Niğde Sağlık-Sen Şube  Başkanı Rıdvan Yeşildal, “Memur–Sen’in kurucusu Merhum Mehmet Akif İnan’ı rahmetle anıyoruz.  Mehmet Akif İnanların sermayesini, mirasını paylaşıyoruz bu yüzden onların miraslarına hak edilen şekilde sahip çıkmamız gerekmektedir” dedi. Yeşildal, Sağlık-Sen ve Memur-Sen olarak Türkiye’de sendikalara yönelik algıyı değiştirdiklerini, sendikacılığa inancın sarsıldığı bir dönemde elde edilen sonuçlarla sendikal hareketlere olan güven ve itibarın kazanıldığını söyledi. 

 

Ardından konuşan Niğde İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Rıza Erdoğan, Ülkemizde sadece çalışanların problemlerinden ziyade Demokrasi için de zorunlu ve gerekli olan sendikal mücadelenin olmazsa olmazlardan olduğuna dikkat çekerek konuşmalarına şu şekilde devam etti. Uz. Dr. Erdoğan, Müdürlük olarak gözlerinden kaçan problemlerin Sağlık-Sen’in yapmış olduğu çalışmalar doğrultusunda bir geri bildirim alınarak düzeltilebileceğini ifade etti.

 

Ak Parti Niğde İl Başkanı Ahmet Özmen, günümüzde sendikaların bir realite olduğunu, demokratik toplumların oluşumunda önemli yer tuttuklarına değinerek, İlimizin gelişiminde sendikalara da büyük görevlerin düştüğünü ve her türlü öneriye açık olduklarını dile getirdi.

 

 

Toplantıya İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Rıza Erdoğan, Kamu Hastaneler Birliği Niğde İl Genel Sekreteri Dr. Emirhan Yardan, Halk Sağlığı İl Müdür Yardımcısı Dr. Ertan Değirmencioğlu, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Harun Yardımcı, Ömer Önal, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Hüseyin Selçuk Demirtaş, İdari Hizmetler Başkanı Ömer Musabeyoğlu, Mali Hizmetler Başkanı Abdullah Bakar, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özmen, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Latif Güngör, Ak Parti İl Başkan Vekili Adnan Yıldız, AK Parti Niğde Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Emre Kesek ve sağlık çalışanları katıldı.

 

 



Editör: TE Bilişim