CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, başta sağlık ocakları olmak üzere Niğde’de kullanılmadığı için harabeye dönen sağlık kuruluşlarının sorunlarını Meclis gündemine taşıdı.  Gürer’in sözlü soru önergelerini TBMM kürsüsünden yanıtlayan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Gürer’in bu konudaki sorusunu haklı bulduğunu ifade ederek “Tesislerimizin bakım ve onarımını titizlikle yapacağız. Niğde’yi özel olarak ben değerlendireceğim ve bir eksiğinin olmamasına gayret edeceğim” dedi.

KULLANILMAYAN SAĞLIK OCAKLARI KÖY KONAĞINA DÖNÜŞTÜRÜLSÜN

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından sözlü olarak yanıtlanması istemiyle yönelttiği önergesinde, Niğde’de kapatılan sağlık ocaklarını gündeme getirdi ve “Niğde ilinde köy ve kasabalarda sağlık hizmeti vermesi için yapılmış binalardan kullanılmayan bina sayısı kaçtır? Yıkılan bina olmuş mudur? Binalardan harap halde olanların kurtarılıp, bir köy konağı gibi yararlanılması düşünülmekte midir? Sağlık ocakları kapandıktan sonra bahçelerinde yer alan Atatürk büstleri için bakım, onarım ve koruma sağlanmakta mıdır? Niğde eski Devlet Hastane binası boşaltılmış ve bina kullanamayarak aylarca harap kalmıştır? Niğde ilinde 20 yılda Bakanlığınız tarafından yaptırılıp yıkılan ya da harap halde bulunan binaların günümüz değerleri ile maliyeti ne kadardır?” şeklindeki soruların yanıtlanmasını istedi.

NİĞDE’DE 5 SAĞLIK İSTASYONU KULLANILMIYOR

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise Niğde’de kapanan sağlık ocağı olmadığını ancak 5 sağlık istasyonunun yapım yılları eski olduğundan ve artık ihtiyaç bulunmadığından kullanılamadığını belirterek “ Bu anlamda yıkılan bir bina yok ama böyle 5 tane istasyon var. Peki, ne yapmışız biz bunları? Bunların Millî Emlake devir yapmak üzere resmî yazışma süreçlerini başlatmış durumdayız. Devir işlemlerinin tamamlanmasını müteakip bu taşınmazlarla ilgili tasarruf hakkı defterdarlık makamında olacaktır. Bahsettiği gibi Değerli Milletvekilimizin köy konağı olarak kullanılması bu kurumlar tarafından değerlendirilebilir. Ben bu sorudan sonra bu yazışma sürecini de hızlandıracağım” dedi.

Bakan Akdağ, “Kapanan sağlık ocağı bulunmamakla birlikte -haklı bir soru olarak- sağlık hizmeti sunan bütün tesislerimizin bakım ve onarım çalışmalarının illerde titizlikle takip edilmesini talimat andırıyoruz. Bu hususta Niğde’yi özel olarak ben değerlendirerek bir eksiğin olmamasına gayret edeceğim” şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Niğde Devlet Hastanesi eski binasının tahsisinin valiliğe devredildiğini ve valiliğin de buraya bir hükümet konağı yapmak için mevcut binanın yıkım çalışmalarını başlattığını açıkladı.

Bakan Akdağ, Çiftlik İlçe Hastanesinin, 2000 yılında hizmete açıldığını da ifade ederek, “ biz iktidar olmadan önce açılmış.  Ancak depremsellik yönünden sağlam olmadığına dair bulgular ortaya çıkınca yeni bir hastane yapılmasına karar verilmiştir. Mevcut deprem yönetmeliklerine uygun, Bakanlığımız hizmet standartlarında, modern mimariye sahip, 30 yataklı yeni bir hastane yapılmış, 2015 10’uncu ayda hizmete açılmıştır. Aynı şekilde merkez 3 ve 5 no.lu aile sağlığı merkezlerine ait binalar da bu gaye doğrultusunda yenilenmiştir” diye konuştu.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Niğde ilinde okul ve sağlık ocaklarının köylerde kapanması ile çok sayıda yapının harap ve devre dışı kaldığını belirtti. Bor Altunhisar Arası ana yolda yer alan tesis gibi köy merkezlerinde de harap tesisler olduğunu, bunların farklı kurumlara dağıtılıp sanki böyle bir sorun yokmuş gibi davranıldığını belirterek en azından her köyde yaşayan vatandaş son 15 yılda kaç devlet kurumu faaliyet dışı kaldı haberi var gözlerinin önünde boş kullanılmayan harap binaları görüyorlar. Bu binaların kullanılmaması da ayrıca düşündürücü “dedi.

Editör: TE Bilişim