Milletvekili Doğan Şafak’ın küçük İsviçre projesine Bakan Eroğlu’ndan olumsuz yanıt geldi.

 

 


CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak’ın,
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun cevaplaması için “Aladağlar’a Baraj-Göl-Orman Projesi” uygulanması ile ilgili verdiği yazılı soru önergesine cevap geldi.

 


Şafak’ın,
“Aladağların batı bölgesini tamamen (Sokullupınar, Emli, Arpalık, Demirkazık, Mücen, Cımbar, Sakartaş, Tülü mevkini) ormanlaştırmayı düşünüyor musunuz?” sorusuna cevap veren Orman ve Su İşleri Bakanı “Aladağların batı bölgesindeki Çamardı İlçesi, Enli Boğazı’nda bulunan orman alanları ( Aladağlar Milli Parkı) sınırları dahilinde kalmaktadır. Demirkazık, Sakartaş ve Tülü mevkileri ise
1800 metre rakımın üzerindeki kayalık alanlardır. Yeterli toprak derinliği bulunmayan bu alanlarda, teknik yönden ağaçlandırma çalışmasına uygun değildir” dedi.

 


Niğde Milletvekili Doğan Şafak’ın,
“Demirkazık, Çukurbağ Bölgesinin, Yalakçay mevkii üzerinde bir Baraj-Göl Projesi yapmayı düşünüyor musunuz? Böyle bir projeyi uygulamaya geçirecekseniz, ne zaman yapmayı planlıyorsunuz?”, “ Burada biriken su ile yıllardır nadasta olan boş topraklara, yöre halkı için Organik Tarım Projesi sunmayı düşünüyor musunuz?” ve “En az 4000 kişiye istihdam sağlayacak olan, ülkemiz ve dünya turizmi için önemli olan bu bölgemize iktidarınız süresince neden bir yatırım yapılmamıştır? Açıklayınız” sorularına ise tek yanıt veren Bakan Eroğlu “ Seyhan Nehrinin kolu Körkün Çayı’nın, yukarı havzasında yer alan Ecemiş Çayı Havzası’nın su imkanları ile Konya Kapalı Havzasındaki Bor-Emen Ovası’nın sulanması maksadıyla, 2 bin yılında Niğde-Bor Ecemiş Projesi Master Plan Raporu hazırlanmıştır. Bu rapor kapsamında; Niğde ili, Çamardı İlçesi, Demirkazık ve Çukurbağ Köyleri arasında, Ecemiş Çayı üzerinde Çukurbağ Barajı’nın yapımı planlanmış; ancak, Niğde-Bor Ecemiş Projesi, ekonomik yönden yapılabilir bulunmadığı için proje uygulanmamıştır” dedi.

 


İSTESELER TOKİ KONUTU DİKERLER

 


Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu’nun
cevaplarından tatmin olmadığını söyleyen Şafak, “Ben ne soruyorum, Bakan ne söylüyor. Zaten Niğde’ye yatırım ve istihdam sağlayacak hiçbir projeye imza atmıyorlar. Bakan’ın cevabından şunu mu anlamalıyız, iki ayrı projeyi de uygulamayacağız. İstedikleri zaman dağı delip Toki Konutu dikiyorlar. Bu proje ile en az 4000 kişi iş bulacak, dünya turizminde adımız olacaktı. Ama hükümet faydalı hiçbir şeye yanaşmadığı gibi bu projeyi uygulamayacaklarını önergeme verilen cevaptan anlıyoruz “ dedi.

 

 


Şafak’tan “Hayalimdeki Küçük İsviçre” Projesi




 

Editör: TE Bilişim