Cuma günü Orhanlı Kasabası’nda MEDAŞ görevlileriyle elektrik borçları yüzünden tartışırken kalp krizi geçiren bir kişinin ölmesi üzerine CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak hükümete çağrı yaparak bu borçlar konusunda acil insani çözüm bulunmasını istedi.
 
 
12 Haziran seçimlerinde sık sık gündeme gelen elektrik borçları ile ilgili tartışmalar yeniden gün yüzüne çıkıyor. Cuma günü, kuyu suyunun elektriğini borç yüzünden kesmek isteyen MEDAŞ görevlileriyle tartışan vatandaş olay yerinde kalp krizi geçirerek ölmesi üzerine CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak sert tepki gösterdi.
 
Yaşamsal Çağrı!
 
CHP’li Şafak açıklamasında “Hükümet güven oyu alır almaz bu konuyu TBMM’de gündeme taşıyacağız. İktidarın halkı mağdur etmesine izin vermeyeceğiz. Sorunun çözümü için AKP Niğde Milletvekillerini göreve çağırıyoruz. Kızılırmak ve Ecemiş çaylarında tarım yapanla, Orhanlı, Edikli, Gölcük gibi yerlerde tarım yapanların koşulları aynı değil. Birisi tarımsal sulama için hiçbir enerji bedeli ödemezken, diğeri yerin 200 metre altında su çıkararak tarım yapmaya çalışıyor. Bölgemizin elma ve patates üreticilerinin bu durumu yeniden gözden geçirilmeli ve gerekli yasal düzenlemeler bölge insanı için yeniden yapılandırılmalıdır. Tarımsal faaliyet yapamayan çiftçi zaten herhangi bir borcunu ödeyemez. İlgililer bu elektrik kesilmesinin önüne geçemezse çiftçi mağdur olmaya devam edecektir. Bunun dışında Niğde’de en önemli sorun bugün 17-18 köydeki içme suyu sorunudur. İnsanların en temel hakkı olan içme suyu hakkından mahrum bırakırsanız, yaşlılar, çocuklar ve halk buradan su içemezse nasıl devam edebilirler o bölgede insani yaşama? Bölgede 12 Haziran seçimlerinde ben 2. Sıra oy almışsam ve bu sorumluluğu üzerimde hissediyorsam, 1. Sırada oy alan partinin milletvekilleri de aynı sorumluluğu hissetmesi gerekir!” dedi. Konunun siyasi bir durum olmadığını tamamen siyasi bir durum olduğunu ifade eden Şafak, insani acıdan bu elektrik borçlarının oluşturduğu krizin bir an önce çözülmesini istedi. Kalp krizi sonucu vefat eden vatandaşın ailesine başsağlığı dileyen CHP’li Şafak, bu konunun TBMM’de takipçisi olacağını ifade etti.
 
 
Milli İradenin Tescilini İstiyoruz!
 
TBMM’de CHP Niğde Milletvekillerinin yemin etmemesi üzerine Niğde’ye gelerek aldıkları kararı halka esnaf ziyaretleri ile açıklayan CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak “Milli İrade” vurgusu yaptı.
 
Esnafın yemin etmeme eylemini desteklediği gözlemlenen ziyaretler sırasında açıklama yapan Şafak; “Bizler milli iradenin tescilini istiyoruz. Halkın oyuyla gelmiş, hakkında hüküm bulunmayan milletvekillerimizin görevini yerine getirmesini istiyoruz. Kimse basit görüşlü bakış açılarıyla bu olayı başka yerlere çekmesin. Ne maaş derdindeyiz. Nede başka bir şey! Maaş alınmaması konusunda bizlere akıl vermeye çalışan devletin sırtından geçinen sümsüklerin, devlete ne kadar yük olduklarını, çocuklarını nasıl işe sokarım düşüncesiyle hareket ettiklerini, devletten ne kadar hayvancılık kredisi alırım hesabında olduklarını iyi biliyoruz. Bizler Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na istifa mektuplarımız teslim ederek, gerekirse sineyi milleti düşünecek kadar bu konuda ilkeliyken, her hangi bir maaş almamışken bazı akılsızların tartışmayı bu zemine çekmesini yadırgıyorum.” Dedi.
 

Editör: TE Bilişim