İşçi Parti Niğde İl Başkanı Z.Cem Yıldırım sözde demokrasi paketi hakkında bir basın açıklaması yaptı.

 

İP Niğde İl Başkanı Z.Cem Yıldırım açıklamasında ; Eşbaşkan Recep Tayip Erdoğan’ın günlerdir reklâmını yaptığı paketten Cumhuriyet düşmanlığı ve PKK’nın talepleri çıktı.

 

Paket ABD güdümlü, AKP-PKK koalisyonunun ürünüdür.

 

Pakette yer alan maddelerin önemli bölümünü PKK’nın talepleri oluşturuyor. Andımızın kaldırılması, siyasi partilere devlet yardımı için %7 olan mevcut oranın % 3’e çekilmesi, farklı dil ve lehçelerde propaganda yapılabilmesi, eşgenel başkanlık sistemine uygulama imkanı getirilmesi,  köy isimlerinin değiştirilmesi, siyasi partiler yasasının 11. maddesinde yapılan değişiklikler, Q-W-X harflerinin kullanımına olan cezaların kaldırılması ve özel okullarda farklı dil ve lehçelerde eğitim yapılabilmesi bu kapsamda değerlendirilecek maddelerdir.

 

Romanlara özel enstitü kurulması, Nevşehir Üniversitesi isminin Hacı Bektaş-ı Veli olarak değiştirilmesi ise semboliktir ve seçim yatırımıdır.

 

Görüldüğü üzere bu paket demokrasi paketi değildir. Paket cumhuriyet düşmanlığı ile doludur. Avrupa Birliği ve ABD’nin paketi desteklemiş olması da bu yargımızı doğrulamaktadır.

 

Fakat Türk Milleti bu paketin hayata geçmesine asla izin vermeyecektir.

 

İşçi Partisi olarak Haziran isyanıyla ayağa kalkan tüm Milletimizi,  CHP’yi, MHP’yi, AKP ve BDP örgütlerini, milletimizle birleşerek, cumhuriyet karşıtı, laiklik ve demokrasi düşmanı bu pakete karşı ayağa kalkmaya ve mücadeleye çağırıyoruz.”dedi.

 

 

Editör: TE Bilişim