Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri seçim çalışmalarına devam ettiler. CHP Niğde Milletvekili adayları köy kasaba kurum kuruluş ziyaretlerini sürdürdüler.

CHP 1. Sıra Milletvekili Adayı Ömer Fethi Gürer yaptığı konuşmalarda Niğde ve ülke sorunlarına değindi. Gürer Niğde’de herkesin ve herkesimin sorunları olduğunu söyledi.

Önce Türkiye, Önce Birlik, Önce İnsan anlayışı ile hazırlanan seçim bildirgesinde tüm kesimlerin sorunlarının çözümünün hedeflendiğini anlatan Gürer  şöyle dedi.-Üretici ürettiği ürünün girdileri nedeniyle pahalı ürün elde edip kazançsız satmak zorunda kalıyor. Sanayici vergi yükünden yurt dışı satım olanaklarının daralmasına değin sorun yaşıyor. Esnaf nerede ise siftahsız dükkan kapatır durumda. Atanamayan öğretmen, geçim sıkıntısı içinde emekli, okulunda kıt kanaat eğitimini sürdüren öğrenci, yıl boyu emek verdiği ürününden gereken getiriyi elde edemeyen çiftçi kısacası rant ile gelir elde edenlerin dışında herkes sorunlu. Çünkü ekonomi iyi yönetilmiyor. Ülke iyi yönetilmiyor.Son yıllarda  Niğde esnafı oldukça mağdur durumda. Niğde de icra dairesinin sayısı artıyor. İcra dairesi bir yerde neden çoğalır.Ödeme güçlüğüne düşen kesimlerin varlığı nedeni ile icra dairesi sayısı artar.Niğde’de her işi iyide neden icralık olanların sayısı artıyor.Bunun cevabını herkes düşünmeli. Mağdur yurttaş sayısında önemli artış var. Verileri çarpıtarak gerçek saklanmaz o zaman her şey iyide neden icra dairesi arttı diye sorulmazmı;? Niğde seçim öncesi hayal vaatlerle yıllardır oyalandı. Halkın gerçek sorunlarını düşünmesi engellendi. Çevresindeki iller içinde en yoksul ve sorunlu il Niğde olduğu halde Niğde devlet olanakları ile buluşması düzenli tutulan verilerle engellendi. Başka illere göre oldukça geri ve yoksul Niğde nerede ise sanayi şehirleri ile geliri denk il gibi gösteriliyor. Sanayici gereken teşvikten mahrum,esnaf borçlarını ödeyemez durumda çiftçi mağdur ama sanki Niğde’de sorun yok gibi bir tablo yaratılmak isteniyor. Niğde için bacasız sanayi turizm yanı sıra bilimsel ve entgre tesisleri olan hayvancılık ve tarım mutlaka geliştirilmelidir.”

HERKESİM RAHAT NEFES ALACAK

CHP Milletvekili adayI Ömer Fethi Gürer  CHP iktidarı ile herkesimin rahat bir nefes alacağını ülkede hukuk,eğitim,ekonomi,yurt dışı ilişkiler gibi konularda kararlı uygulamalar ile ülkenin yeniden onarım sürecine alınacağını ifade etti.

İşçinin,köylünün,esnafın,engellinin,emeklinin,kadının, atanamayan öğretmenin,öğrencinin,sanayicinin, çiftçinin herkesimin sorunlarını biliyoruz ve çözmeye kararlıyız diyen Gürer   2002 yılında peynir kaç lira idi zeytin kaç lira idi tüp gaz kaç lira idi şimdi kaç lira  peki bu değişim sizin gelirinize de yansıdımı?  Diye sordu.Sanayicinin,esnafın,çiftçinin devlet tarafından her alanda desteklenmesi iş aş alanlarının korunması ve üreten bir Türkiye’ye yeniden dönülmesi gerekiyor”dedi.

CHP 1.sıra Milletvekili adayı Gazeteci Yazar Endüstri Mühendisi Ömer Fethi Gürer  Ülkemizin  CHP İktidarı ile rahat bir nefes alacağını ifade etti. her alanda keyfi uygulamaların sona erdiği,  hukukun üstünlüğü ve adaletin tarafsız kılındığı, insanca hakça bir yaşamın olduğu bir Türkiye için  herkesi CHP’ye 1 Kasım seçimlerinde oy vermeye çağırdı. Bizim için ötekisi yoktur diyen Gürer ayırmadan kayırmadan çalmadan yalan söylemeden halkımızın sesi ve temsilcisi olmak için çalışacağız. Herkesin sorununu kendi sorunumuz bileceğiz Niğdemiz içinde ülkemiz içinde yapacaklarımızı biliyoruz ve bunun içinde desteğinizi bekliyoruz diye sözlerini tamamladı.

 

 

 

Editör: TE Bilişim